Dette er hemmelig.com-brukerne

Det store flertallet av de registrerte brukerne på nettstedet hemmelig.com var aldri aktive, viser en gjennomgang ABC Nyheter har gjort av meldingene på nettstedet. Faksimile.
Det store flertallet av de registrerte brukerne på nettstedet hemmelig.com var aldri aktive, viser en gjennomgang ABC Nyheter har gjort av meldingene på nettstedet. Faksimile.
Artikkelen fortsetter under annonsen

De mest aktive bruker nettstedet til salg av sex.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Hemmelig.com-saken

Nettstedet Hemmelig.com har vært et møstedet for folk som ønsker å møte en sexpartner. Etter et oppslag i Dagbladet bestemte hackere seg for å prøve å tilgang til siden.

Hackerene lyktes og lastet ned medlemslister og medlinger som er sendt mellom brukerene av siden, og publiserte kort tid etterpå medlemslistene på nettet.

En av hackerene har meldt seg for politiet, en annen har signalisert at han vil legge kortene på bordet om politiet banker på hos han.

Den tredje hackeren har laget en nettsiden hvor alle meldinger er tilgjenglig og søkerbare. Hackeren har enda ikke bestemt seg for om kommer til å publisere meldingene eller ikke.

Hackerene har mottat trusler fra folk som føler seg truet av en evt. publisering av meldinger.

Tusenvis av meldinger fra sexmøtestedet hemmelig.com har kommet hackere i hende, og svært private meldinger kan dermed bli publisert.

ABC Nyheter har tilgang til alle meldingene fra hemmelig.com, og vår gjennomgang viser at det store flertallet av brukere ikke har vært aktive brukere på sexmøtestedet. Av 28.000 brukere i databasen har 17.000 aldri sendt meldinger.

Det store flertallet ser dermed ut til å ha registrert seg av nysgjerrighet.

Databasen viser at en liten gruppe mennesker har vært hyperaktive brukere. Av de registrerte har 843 personer sendt mer enn 100 meldinger.

De ti mest aktive brukerne på hemmelig.com har sendt mellom 3200 og 1800 meldinger hver.

Les også: All informasjon fra sex-nettsted nå tilgjengelig

Topp 10 - mest aktive brukere på hemmelig.com

  1. Venninner. Selger brukte truser og nettvideo-sex.
  2. Kvinne. Selger sex.
  3. Par. Selger sex.
  4. Mann. Kjøper sex.
  5. Kvinne. Selger sex.
  6. Kvinne. Selger sex.
  7. Kvinne. Selger sex.
  8. Par. Søker par/betaler for sex.
  9. Venninner. Selger sex.
  10. Mann. Kjøper sex.

Les også: - Bytt passord og gjør Facebook-profilen usynlig

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykter selvmord

Selv om det er fullt lovlig å være registrert på hemmelig.com, ønsker nok de fleste likevel at aktiviteten forblir skjult for venner, familie og kolleger.

Meldingene ABC Nyheter har tilgang til viser at hemmelig.com har vært en stor markedsplass for kjøp og salg av sex, og det er særlig to grupper mennesker som nå frykter frykter publisering av innholdet i databasen. Det er

  • menn som har kjøpt sex gjennom sidene, og
  • jentene som har solgt sex.

En som har solgt sex på nettsiden, sier til ABC Nyheter at hun frykter at jenter hun kjenner i miljøet kan ta livet av seg om meldingene lekker ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- For min del er jeg en sterk person, men det er andre, som allerede sitter og vurderer å ta livet sitt, sier «Lisa», som ønsker å være anonym.

«Lisa» har bestemt seg for å anmelde hackerene av hemmelig.com.

ABC Nyheter har forsøkt å komme i kontakt med personene bak hemmelig.com uten å lykkes.

Les også: Hacket sex-nettsted - trues av hallikmiljø

Artikkelen fortsetter under annonsen

Millionomsetning på tekstmeldinger

Siden den første meldingen ble lagt lagt inn i 2004 og frem til 16. desember, da siden ble hacket, ser det ut til å ha blitt sendt mer enn en million meldinger mellom brukerene. Hver sendte melding får en unik ID i databasen.

Les også: Uskyldige kan bli utsatt for hallik-hevn

I dag finnes det 376.000 meldinger i databasen, i tillegg til noen hundre tusen SMS-meldinger.

Ved siden av hver tekstmelding i databasen står det en pris. En oppsummering av tallene viser at hemmelig.com kan ha hatt millionomsetning på tekstmeldinger.

Rundt halvparten av de sendte meldingene ser ut til å ha blitt slettet etter at de er sendt eller i forbindelse med at medlemskap har blitt sagt opp.

Nesten ingen kvinner er registrert

Av medlemsregisteret ser vi en svært skjev fordeling av menn og kvinner. 26.500 av medlemmene er menn. Bare 2.200 er kvinner. I prosent tilsvarer det 92,4 prosent menn og 7,6 prosent kvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er registrert brukere på hemmelig.com i alle fylker, med Oslo som største fylke med neste 10.000 medlemmer. Hordaland kommer på andreplass med Rogaland og Sør-Trøndelag rett bak.

Gjennomsnittsalderen på hemmelig.com-medlemmene er 34 år. Den eldste er født i 1930 og den yngste i 1993. Mennene er i snitt tre år eldre en kvinnene.

  • Snittalderen på kvinnene er 31 år.
  • Snittalderen på mennene er 34 år.

Det er ingen under 18 år i databasen. Den eldste kvinnen er 63 år, mens den eldste mannen er 81 år.

Les flere nyheter