Politiet mistenker at barnehagebrann er påsatt

BARNEHAGE TOK FYR: Brann i Hjemsgate 3 på Majorstuen i Oslo lørdag morgen. Foto: Scanpix
BARNEHAGE TOK FYR: Brann i Hjemsgate 3 på Majorstuen i Oslo lørdag morgen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

21 personer ble lørdag morgen evakuert fra sine leiligheter etter at det begynte å brenne i en barnehage i en eldre trevilla på Majorstuen i Oslo. Brannen er nå slukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil kunne foregå etterslukking på stedet gjennom dagen. Samtlige naboer har nå flyttet tilbake, opplyser operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt.

Beboerne i en nabobygning, totalt 21 personer, ble evakuert fra sine leiligheter på grunn av røykutviklingen.

Brannen i Hjelms gate barnehage ble meldt klokken 4.25. Brannvesenet trodde til å begynne med at situasjonen var under kontroll, men klokken 6.45 blusset den opp igjen. Litt før klokken åtte fikk brannmannskapene kontroll over brannen som nå er bekreftet helt slukket.

– De har slukket hovedbrannen og har kontroll på bygget. Det er ingen fare for spredning. Politiet har opprettet vakthold på stedet og kriminalteknikere vil foreta undersøkelser så snart det er praktisk mulig, sier Solberg til NTB.

Politiet har mistanke om at barnehagebrannen er påsatt. Vitner har hørt bråk, og det singlet i glass før brannen ble oppdaget.Barnehagen ligger i bakgården til et fredet trehus Hjelms gate 3, der Gateavisa holder til, men denne bygningen var ikke rammet av brannen.

Les også: Disse brannene endret Norge

Les også: Ronald (22) døde på grunn av en nyttårsrakett

Les flere nyheter