Sesongen over for Hilde

En forslått Tom Hilde etter det stygge fallet i hoppukeåpningen i tyske Oberstdorf fredag.
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
En forslått Tom Hilde etter det stygge fallet i hoppukeåpningen i tyske Oberstdorf fredag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Tom Hilde er ute for resten av sesongen etter at han brakk et bein i ryggraden i det stygge fallet i Oberstdorf under hoppuka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hilde ble fraktet til sykehuset i Immenstadt, 20 kilometer utenfor Oberstdorf, etter det stygge fallet i hoppukeåpningen i Schattenbergbakken. Der ble det sent fredag kveld konstatert brudd i 24-åringens rygg.

– Det er brudd i den åttende ryggvirvelen. Men nervesystemet hans ser ut til å være intakt, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen overfor NTB.

Skaden betyr at hoppsesongen er overfor Hilde. Han landet på 131,5 meter i finaleomgangen fredag, men klarte ikke å holde balansen i en fart på rundt 100 kilometer i timen.– Jeg ble for ivrig mot slutten av svevet. Da måtte jeg slå kontra, men det gikk så fort at jeg ikke fikk gjort noe, sa en forslått Hilde fra sykesenga fredag.

Tom Hilde føler seg lite kul der han ligger forslått på sykehus etter å ha falt i tyske Oberstdorf fredag.

Trolig var det en plass blant de sju beste som røk da Hilde landet på 131,5 meter og falt fremover i hoppukeåpningen i Schattenbergbakken. Da hadde Asker-hopperen en fart på 100 kilometer i timen og klarte ikke å holde seg oppreist.

Les også: Russland beste hopper døde

– Jeg ble for ivrig mot slutten av svevet. Da måtte jeg slå kontra, men det gikk så fort at jeg ikke fikk gjort noe, sa Hilde til NTB fra sykesenga fredag kveld.

Han har skrubbsår i ansiktet og får trolig et blått øye. Hilde må ligge natten over på sykehus og venter at han går en sår og støl lørdag i møte.

– Jeg føler meg ikke veldig kul her jeg ligger. Jeg tror ikke det blir mer hopping i morgen, men jeg håper at jeg kan fortsette hoppuka. Det vil MR-undersøkelsen avgjøre, sa Hilde.

Rundt ham hadde moren Tone, trener Alexander Stöckl og kameratene fra hopplandslaget samlet seg.

Les også: Da hoppgutta tok bastue

Det stygge fallet var Hildes annet i hoppbakken. Han hadde også et uhell da han mistet skiene under et hopp sist sommer.

Etter uhellet ble Hilde fraktet ut av hoppanlegget med nakkekrage og deretter til sykehuset i Immenstadt, 20 kilometer utenfor Oberstdorf.

– Først i sykebilen fikk jeg tid til å tenke på hva som hadde skjedd, sa 24-åringen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy