Mann smittet av fugleinfluensa i Kina

En mann frakter levende kyllinger på gata i Hanoi fredag. Samme dag ble det kjent at en mann i byen Shenzhen har blitt smittet av det dødelige fugleinfluensaviruset H5N1, noe som har skapt uro i blant annet Hong Kong. Foto: Kham (Reuters)
En mann frakter levende kyllinger på gata i Hanoi fredag. Samme dag ble det kjent at en mann i byen Shenzhen har blitt smittet av det dødelige fugleinfluensaviruset H5N1, noe som har skapt uro i blant annet Hong Kong. Foto: Kham (Reuters)

En 39 år gammel mann har fått konstatert fugleinfluensa i Kina. Tilstanden hans er kritisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er fra byen Shenzhen, som grenser til Hong Kong. Sistnevnte by har kvittet seg med tusenvis av kyllinger og beordret importforbud mot levende fjærkre fra Kina, etter at tre fugler testet positivt for fugleinfluensaviruset H5N1 i desember.

Les også: FN: - Fugleinfluensa på frammarsj igjen

Mannen som nå er bekreftet smittet, ble lagt inn på sykehus med feber 21. desember. Hans tilstand er kritisk, og han får nå behandling, opplyser lokale helsemyndigheter i provinsen. Ifølge rapporten skal han ikke ha hatt direkte kontakt med fjærkre i måneden før han ble innlagt, ei heller forlatt Shenzen.

Les også: Kvinne fikk fugleinfluensa

Kinesiske myndigheter sier de nå jobber tett med myndighetene i Hong Kong om «å få kontroll over epidemien».

Les også: Fugle- og svineinfluensaen kan blande seg


Les flere nyheter her

Personvernpolicy