Storbrannen på Notodden:Vaskeribrannen under kontroll

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det brøt torsdag kveld ut brann i et vaskeri på Notodden. Seks bygninger er evakuert, men brannvesenet har nå kontroll over flammene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen i vaskeriet i Telegata ble varslet klokka 19.53, opplyser Telemark politidistrikt. Seks bygninger rundt er evakuert, og flammene har slått gjennom taket.

Politiet opplyser at en mann med røykskader er sendt til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse. Mannen skal ha gått inn i bygningen helt i starten av brannen for å varsle beboere. En brannmann er sendt til sykehus for sjekk, mens en nabo også er sendt til kontroll.

Området rundt brannstedet er sperret av, og politiet oppfordrer folk til å holde seg unna.

– Brannvesenet rakk å gjøre et grovsøk i huset som brenner, før det ble overtent, og ingen personer ble funnet. Ingen er heller savnet, opplyser operasjonsleder Gisle Småge til NTB. Brannvesenet gjorde rett før midnatt et søk inne i bygget og har fått bekreftet at det er tomt.

Politiets innsatsleder på stedet opplyser at brannmannskapene litt etter klokken 23 har fått rimelig kontroll over brannen og at faren for vurdere spredning anses som liten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bygningen er totalskadd og mannskaper fra Sivilforsvaret vil holde vakt på stedet gjennom natten. De evakuerte, ni personer totalt, ble først tatt hånd om i en buss, men ble enten sendt til hotell eller til bekjente for å overnatte der. Ved femtiden fredag morgen fikk politiet beskjed fra brannvesenet om at det var trygt å flytte tilbake for de evakuerte

Les flere nyheter her