Stoltenberg besøker Vestlandet på nyåret

Norddal er blant kommunene i Sunnmøre som har vært utsatt for uværet og stormen Dagmar. En båt ligger nesten på land. Foto: Runar Andersen (Scanpix)
Norddal er blant kommunene i Sunnmøre som har vært utsatt for uværet og stormen Dagmar. En båt ligger nesten på land. Foto: Runar Andersen (Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg tar sikte på å besøke de uværsherjede områdene på Vestlandet rett etter nyttår. Han berømmer dem som har stått på for å begrense skadene under og etter stormen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg møtte torsdag justisminister Grete Faremo, samt representanter for berørte departementer og fagetater, som orienterte ham om situasjonen for dem som er rammet av det kraftige uværet på Vestlandet i løpet av julen.

Les også: – Beredskapen har vært for dårlig

– Jeg vil berømme alle som har stått på de siste dagene for å begrense og reparere skadene etter stormen på Vestlandet. Det gjør sterkt inntrykk at så mange er rammet av de sterke naturkreftene, sier Stoltenberg i en pressemelding.

Les også: - Gjør inntrykk å se ødeleggelsene

Statsministeren tar sikte på å reise til de uværsrammede områdene på Vestlandet rett over nyttår. Der vil han drøfte arbeidet med å bedre beredskapen med berørte etater og lokale myndigheter.

– Ifølge FNs klimapanel vil klimaendringene føre til hyppigere og mer intenst ekstremvær. Vi må derfor være forberedt på at ekstremværet blir kraftigere og inntrer oftere, sier statsministeren.

Les også: Skader for over 360 millioner etter «Dagmar»

Regjeringen vil nå følge opp med en utredning om hvordan klimaendringene vil påvirke Norge gjennom en stortingsmelding om klimatilpasning.

Les også: 5.000 husstander fortsatt strømløse etter Dagmar


Les flere nyheter her

Personvernpolicy