Chávez mistenker USA for å stå bak krefttilfeller

SKYLDER PÅ USA: Venezuelas president Hugo Chávez mener det er underlig at så mange latinamerikanske ledere er blitt diagnostisert med kreft i løpet av de siste årene, og lurer på om USA kan stå bak. Foto: Reuters
SKYLDER PÅ USA: Venezuelas president Hugo Chávez mener det er underlig at så mange latinamerikanske ledere er blitt diagnostisert med kreft i løpet av de siste årene, og lurer på om USA kan stå bak. Foto: Reuters

Er det USA som har sørget for at flere latinamerikanske ledere de siste årene er blitt diagnostisert med kreft? Det mistenker Venezuelas president Hugo Chávez.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ville det vært så rart om de har utviklet teknologi til å utløse kreft uten at noen vet om det? Det er veldig vanskelig å forklare på dette tidspunkt, sa Chávez da han holdt en tale under en seremoni for landets nasjonale styrker onsdag.

Chávez kom i talen med støttende ord til Argentinas president Cristina Kirchner, som tirsdag opplyste via sin talsmann at hun er blitt diagnostisert med kreft i skjoldbruskkjertelen og skal opereres i begynnelsen av januar.

Les også: Lege som sa Chávez er dødssyk, rømte

Den venezuelanske lederen er selv blitt behandlet for kreft. Det samme har Brasils president Dilma Rousseff, forgjengeren Luiz Inacio Lula da Silva og Paraguays president Fernando Lugo.

Chávez, Rousseff og Lugo sier de har vunnet kampen mot sykdommen, mens Lula fortsatt får behandling.

Les også: Chávez fyrer løs mot USA igjen

– Selv med sannsynlighetsloven tatt i betraktning er det som har skjedd noen av oss i Latin-Amerika veldig, veldig rart, mener Chávez.

Les flere nyheter

Personvernpolicy