5.000 husstander fortsatt strømløse etter Dagmar

MANGE STRØMLØSE: I Sogn og Fjordane, som her i Årdal, er det fortsatt mange som mangler strøm. Foto: Frank Scanpix
MANGE STRØMLØSE: I Sogn og Fjordane, som her i Årdal, er det fortsatt mange som mangler strøm. Foto: Frank Scanpix

Rundt 5.000 kunder manglet onsdag strøm etter Dagmars herjinger i julen. Hardest rammet er Sogn og Fjordane, Sunnmøre og enkelte områder på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statnett kunne onsdag opplyse at omkring 5.000 husstander fortsatt mangler strøm. Hardest rammet er Sogn og Fjordane, Sunnmøre og enkelte områder på Østlandet.

– Det jobbes nå på spreng med å bygge opp igjen strømnettet, og flere og flere får strømmen tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

Les også: Dagmar tok 100 år gammel turisthytte

– I tillegg til hovedområdene våre har vi en rekke mindre steder fra Bergen til Trondheim uten strøm. Dette er snakk om mindre steder som ligger mer isolert til, sier Nilson.

Uværet Dagmar gjorde i løpet av julehelgen stor skade på strømnettet.

– Vi venter at antall berørte nettkunder synker ytterligere i løpet av dagen, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat i en pressemelding.

Les også: Ingen savnet i rasbygd

Forbrukerrådet opplyser at alle som er uten strøm i mer enn tolv timer, har krav på økonomisk erstatning. For hvert døgn som går, øker summen, og dersom strømkunder har vært strømløse i tre døgn, kan de ha krav på mer enn 3.000 kroner.

Les flere nyheter

Personvernpolicy