Dobbel romjulsgave fra glitrende Bale

Gareth Bale setter inn ett av sine to mål i Tottenhams 2-0-seier over Norwich tirsdag. Foto: Dylan Martinez (Reuters)
Gareth Bale setter inn ett av sine to mål i Tottenhams 2-0-seier over Norwich tirsdag. Foto: Dylan Martinez (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en romjulsrunde der storlag på storlag har feilet, sørget Gareth Bale for at Tottenham tok et solid grep om tredjeplassen i engelsk eliteserie med 2-0-seier over Norwich tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Engelsk eliteserie fotball, 18. runde:

Arsenal – Wolverhampton 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Gervinho (8), 1-1 Steven Fletcher (38).

59.686 tilskuere

Rødt kort: Nenad Milijas (75), Wolverhampton.


Norwich – Tottenham 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Gareth Bale (55), 0-2 Bale (67).

26.807 tilskuere


Swansea – Queens Park Rangers 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Danny Graham (14), 1-1 Jamie Mackie (58).

19.530 tilskuere


Tottenham kom ned på jorden i 1-2-tapet for Stoke for to uker siden, men nå ser Harry Redknapp ut til å ha fått sitt maskineri i gang igjen. Tirsdag tok Gareth Bale hovedrollen og ga manageren to sene, dog flotte julegaver i annen omgang.

Bale var med sin enorme fart en stadig trussel mot Norwich-forsvaret kampen igjennom. Før pause var han nær scoring tre ganger uten å lykkes, men det tok ikke motet fra den 22-årige waliseren.

– Vi snakket om det i pausen at vi kom til å score så lenge vi fortsatte å skape sjanser. Vi var ganske overbeviste om at vi kom til å lage mål, sa tomålsscoreren til Sky Sports like etter kampen.

– Bedre lag

Bale satte inn sitt sjette og sjuende mål for sesongen mot Norwich. Han mente at både han selv og laget er blitt bedre siden forrige sesong.

– Både jeg og Tottenham har utviklet oss og lært mye, blant annet fra deltakelsen i mesterligaen. Vi prøver å være tålmodige og vet vi kommer til å skape mange sjanser med det laget vi har, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ny hjemmeskuffelse for Liverpool

1-0-scoringen i det 55. spilleminutt kom etter fint samarbeid med kraftspissen Emmanuel Adebayor. Sistnevnte fikk ballen feilvendt i 16-meteren og avleverte til Bale, som skaffet seg rom og satte ballen lavt i det høyre hjørnet.

12 minutter senere satte Tottenham-vingen vertene på en ny prøve. I det han fikk gjennombruddspasningen fra Luka Modric, parkerte Bale Norwich-forsvaret og avsluttet iskaldt til 2-0 alene med John Ruddy.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

God runde

Norwich jaktet redusering mot slutten, men halvhjertet innsats var langt fra nok mot et kreativt og finspillende Tottenham. London-laget skaffet seg fire poengs luke til 4.-plasserte Chelsea og har i tillegg én kamp til gode. Sju poeng foran kriger Manchester-lagene City og United om tetplassen.

– Hovedmålet vårt er fortsatt å komme til mesterligaen igjen. Vi kan ikke trå feil nå, da vil alle lagene rundt oss være der og utnytte det, sa Bale som var meget fornøyd med romjulsrunden i England.

Les også: Manchester United à jour med byrivalen

Naturlig nok, da Tottenham og United (Wigan, 5-0-seier) var de eneste av tetlagene som vant. Både Chelsea, Liverpool og Arsenal spilte 1-1, mens City måtte klare seg med 0-0 borte mot West Bromwich.

Les flere nyheter her