Politimann foreslår å hedre Utøya-politimann

VIL HENDRE POLITIKOLLEGA: Hovedverneombud Einar Sagli i PU (t. v) tar til orde for å gi politimannen Trond Berntsen hederskorset post mortem. Til høyre lyser bildet av Trond Berntsen på storskjerm under den nasjonale minneseremonien etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i Oslo Spektrum 21. august. Foto: Scanpix
VIL HENDRE POLITIKOLLEGA: Hovedverneombud Einar Sagli i PU (t. v) tar til orde for å gi politimannen Trond Berntsen hederskorset post mortem. Til høyre lyser bildet av Trond Berntsen på storskjerm under den nasjonale minneseremonien etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i Oslo Spektrum 21. august. Foto: Scanpix

Politimannen Trond Berntsen bør innstilles for tildeling av Politiets hederskors for sin innsats under terrorangrepet på Utøya. Det mener hovedverneombud Einar Sagli i PU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berntsen var terrorsiktede Anders Behring Breiviks første offer da han ankom Utøya 22. juli.

Det er hovedverneombud Einar Sagli i Politiets utlendingsenhet (PU) som vil innstille Berntsen til hederskorset, skriver VG.

Les også: – Du var en inspirasjon for rett og galt

– Alle politifolk som har mistet livet i tjeneste, har blitt tildelt hederskorset post mortem. Det står i statuttene. En slik handling som på Utøya hvor Trond var til stede, tilsier at han har rett og plikt til å gripe inn. Bare hans tilstedeværelse gjør at han er å betrakte som å måtte være i tjeneste, mener Sagli.

Mandag ble forslaget oversendt til PU-sjef Ingrid Wirrum. PU vil deretter sende det videre til Politidirektoratet for videre behandling ettersom det er politidirektøren som tildeler utmerkelsen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy