- Mindre nedbør og vind utover dagen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uværet som har isolert over 7000 innbyggere i Sogn og Fjordane og ført til flere ras, avtar i løpet av dagen, sier meteorologer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meteorologene Børje Johansson og Ivar Kjellstad ved Meteorologisk Institutt i Oslo og Bergen opplyser at vinden minker utover ettermiddagen og at vi senere i dag får bedre vær, skriver VG Nett.

– Jevnt over kan vi si at det roer seg nå. Det blir mindre nedbør og mindre vind utover dagen, og selv om det blåser opp litt igjen på onsdag vil vinden være langt svakere enn vi har opplevd til nå, sier meteorolog Kjellstad til VG Nett.

Over 5000 innbyggere i Årdal og rundt 2300 innbyggere i tettstedet Høyanger er tirsdag morgen fortsatt isolert på grunn av uværet.

I Høyanger blir i tillegg rundt 50 personer evakuerte inn til sentrum på grunn av rasfare, melder NRK.

Flere veier inn til de to stedene er stengt på grunn av uværet og steinras, noe som gjør innbyggerne isolert fra omverdenen.

Les også: 14.000 fortsatt uten strøm

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ras på E16 i Aurland har sperret inne flere busser med totalt rundt 400 passasjerer som opprinnelig skulle ta Bergensbanen, men som i stedet måtte ta buss fra Geilo.

På vestsiden av Sørfjorden i Hardanger er ti personer evakuert etter et ras mandag kveld.

På østsiden av Sørfjorden er 16 personer evakuert i området Rogdo. Rasene har gått ved Måge, Rogdo og Kvestad. To vogntog står samtidig fast i rasoverbygget ved Fossone og sjåførene er i bilene, opplyser politiet.

Les også: «Dagmar» tok liv - 86-åring fikk tre over seg

I Jølster ble fire familier evakuert etter at det gikk et jordras ved Ålhus.

Fortsatt er 14.000 husstander strømløse som følge av uværet. I Førde og Florø gikk strømmen sent mandag kveld, Florø fikk strømmen tilbake ved totiden natt til tirsdag, mens Førde ifølge NRK fikk strømmen tilbake ved tretiden etter å ha vært strømløse i mange timer på grunn av en brann i en trafostasjon.

Les flere nyheter