Ny hjemmeskuffelse for Liverpool

TRØBLER: Kenny Dalglish (t. v) og Liverpool trøbler hjemme. Maxi scoret lagets eneste mål mot Blackburn da han utlignet åtte minutter inn i 2. omgang. Foto: Reuters/AFP

Liverpool sløser videre og måtte 2. juledag nøye seg med 1-1 hjemme mot Morten Gamst Pedersen og Blackburn.

Kenny Dalglish får ikke fart på rødtrøyenes hjemmeform. Nok en gang rotet Liverpool vekk poeng på Anfield. Andy Carroll fikk et mål annullert etter en halvtime. Avgjørelsen var korrekt. Pasningslegger Luis Suárez var i klar offsideposisjon. Kort tid etter ville Maxi Rodríguez ha straffe da han ble felt av Blackburns gode vikarkeeper Mark Bunn, som erstattet en skadd Paul Robinson.

Kort tid før pause tok Blackburn ledelsen foran The Kop. En innoverskrudd corner fra Morten Gamst Pedersen ble styrt elegant i eget mål av Liverpools Charlie Adam. Skotten har hatt en tung uke. Han misbrukte straffespark mot Wigan i forrige runde. Daniel Agger ville ha frispark før han ga bort corneren, men dommeren mente brytekampen med Yakubu var etter regelboken. Charlie Adam har for øvrig scoret to selvmål i Premier League, begge mot Blackburn.

Maxi utlignet åtte minutter inn i 2. omgang. Han headet umarkert ballen i mål fra kort hold etter pasning fra Martin Skrtel. Gamsten og flere forsvarskolleger var passive på Liverpools utligning.

Det kokte på Anfield da Liverpool-stjernen Steven Gerrard ble byttet inn midtveis i 2. omgang. Midtbanespilleren hadde ikke spilt siden kampen mot Norwich 22. oktober. Gerrard og Liverpool jaget seiersmålet, men David Dunn kunne i stedet ha gitt bortelaget ledelsen hadde han ikke blitt stoppet (!) av lagkameraten Yakubu som sto i veien.

På overtid ble det dramatikk. Bunn måtte gjøre seg stor med en fantastisk enhåndsredning da Andy Carroll fem minutter ut i tilleggstiden fikk muligheten fra fem meter. Og før dommeren blåste av var det bare en redning på strek fra Adam Henley som hindret Daniel Agger fra å bli matchvinner for hjemmelaget.

Denne sesongen har Liverpool unngått tap på hjemmebane, men uavgjort mot Sunderland, Norwich, Swansea og Blackburn holder ikke om klubben skal komme seg til mesterligaen.

Fakta engelsk eliteserie fotball 2. juledag

Chelsea – Fulham 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (47), 1-1 Clint Dempsey (56).

41.548 tilskuere.

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Bolton – Newcastle 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Hatem Ben Arfa (69), 0-2 Demba Ba (71).

26.080 tilskuere.

Liverpool – Blackburn 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Charlie Adam (selvmål 45), 1-1 Maxi Rodriguez (53).

44.441 tilskuere.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Manchester U. – Wigan 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Park Ji-sung (8), 2-0 Dimitar Berbatov (41), 3-0 Berbatov (58), 4-0 Berbatov (str. 78), 5-0 Antonio Valencia (75).