Manchester United à jour med byrivalen

I FORM: Dimitar Berbatov (til høyre) var tilbake i god gammel scoringsform og sendte ballen i Ali Al-Habsis nett tre ganger. Foto: Reuters

Et reservepreget Manchester United-lag hadde ingen problemer med å feie Wigan av banen og vant 5-0 på eget gress 2. juledag.

Kalasseieren tok «de røde djevlene» enda et steg nærmere tabelltoppen. Samtidig måtte tetlaget Manchester City klare seg med 0-0 borte mot West Bromwich. Dermed har begge Manchester-lagene 45 poeng etter 18 spilte kamper.

Fjorårets toppscorer Dimitar Berbatov var tilbake i startoppstillingen for Manchester United. Bulgareren takket for tilliten med tre mål, og scoret dermed hattrick for femte gang i Premier League. Det var imidlertid Park Ji-sung som satte inn det første for vertene på Old Trafford. Sørkoreaneren avsluttet et flott angrep som ble regissert av kveldens United-kaptein Patrice Evra.

Seks minutter før sidebyttet ble Wigans Connor Sammon vist av banen av dommer Phil Dowd. Spissens arm traff midtstoppervikar Michael Carrick i ansiktet, og Dowd tolket det som en bevisst handling som fortjente det røde kortet. Det så veldig strengt ut.

Bare et par minutter senere hadde Berbatov doblet ledelsen for United etter å ha vist styrke i gjestenes 16-meter. Samme mann økte til 3-0 etter en knapp time da høyreback Antonio Valencia fant ham med et innlegg fra høyre.

Valencia ordnet selv 4-0 med et knallhardt skudd med strak vrist et kvarter før full tid. Tre minutter senere satte Berbatov inn 5-0 fra straffemerket etter at Park ble felt av Antolin Alcaraz.

Fakta engelsk eliteserie fotball 2. juledag

Chelsea – Fulham 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (47), 1-1 Clint Dempsey (56).

41.548 tilskuere.

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Bolton – Newcastle 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Hatem Ben Arfa (69), 0-2 Demba Ba (71).

26.080 tilskuere.

Liverpool – Blackburn 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Charlie Adam (selvmål 45), 1-1 Maxi Rodriguez (53).

44.441 tilskuere.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Manchester U. – Wigan 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Park Ji-sung (8), 2-0 Dimitar Berbatov (41), 3-0 Berbatov (58), 4-0 Berbatov (str. 78), 5-0 Antonio Valencia (75).