Her er nordmenns søkevaner

Januar: Maria Amelie blir arrestert, og saken eksploderer i mediene. (Foto:Trond Solberg / VG)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn ut hva vi var mest interessert i å søke etter på Google i året som snart er over, og tipp hva som blir søkevinneren for desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot slutten av hvert år presenterer Google-sjef, i Norge, Jan Grønbech hva norske nettbrukere jakter etter når de benytter selskapets søkemotor.

En av der de mer interessante statistikkene for året er «raskest økende søk i 2011», fordelt etter måneder. Til grunn legges en kombinasjon av volummessig, og prosentmessig økning.

Dette gir et spennende bilde av hvordan nyhetsbildet påvirker nordmenns søkevaner, og samtidig et lite tilbakeblikk på året som nærmer seg slutten.

Les også: Død og fordervelse ruler på sosiale medier

Januar: Maria Amelie

Dette var måneden da Maria Amelie-saken eksploderte i norske medier. 12. januar ble hun pågrepet av politiet etter et foredrag på folkehøyskolen Nansenskolen. Saken engasjerte mange nordmenn, og det ga utslag på Google.

Februar: Gary Moore

6. februar ble den legendariske gitaristen, sangeren og låtskriveren Gary Moore funnet død på sitt hotellrom under et opphold i Spania, og dødsårsaken ble fastslått til å være hjerteinfarkt. Den irske artisten hadde åpenbart mange fans i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mars: Charlie Sheen

Dette var måneden da den amerikanske skuespilleren Charlie Scheen mistet grepet om virkeligheten, og endte opp med å få sparken TV-serien «Two And A Half Men» etter en offentlig disputt med seriens skapere. Så fulgte han opp med å lage et eget talkshow. Det ville nordmenn vite mer om.

April: Russ

Måneden før den årlige feiringen av 13 års skolegang, fant nordmenn ut at det kunne være greit å lese seg opp på hva russefeiringen egentlig innebærer. Dette til tross for at feiringen er forholdsvis lik hvert eneste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mai: Planking

Fenomenet som tok en hel verden med storm, uten at noen egentlig skjønte helt hvorfor. Bilder av stokk stive folk på de merkeligste steder var en vinner i mai.

Juni: Ryan Dunn

Amerikanske Ryan Dunn var et av de originale medlemmene av den elleville «Jackass»-gjengen som fortsatt har en stor fanskare i Norge. Dunn omkom i en bilulykke, da bilen hans sklei av veien i høy hastighet og traff et tre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Juli: Anders Behring Breivik

Denne måneden ble selvsagt dominert av terrorangrepet 22.juli, og den påfølgende sorgen etter Anders Behring Breiviks handlinger.

August: Valgomat

12. august var det duket for kommune- og fylkestingsvalg, og mange nordmenn var tydeligvis ikke sikre på hva de skulle stemme. Da var valgomaten god å ha.

September: Scarlett Johansson

Dette var måneden da toppløsbilder av den amerikanske skuespillerstjernen Scarlett Johansson ble lekket ut på nettet, og de bildene var det mange nordmenn som ønsket å ta en nærmere kikk på.

Oktober: Steve Jobs

Apple-gründer Steve Jobs måtte til slutt gi tapt i kampen mot langvarig kreftsykdom, og teknologi-ikonet hadde mange fans også i Norge.

November: Google

At svært mange nordmenn klikker seg inn på Google for å søke etter Google, er interessant i seg selv. Her kan årsakene være mange, men en av grunnene kan være at dette var måneden da Google kastet seg inn på det digitale musikkmarkedet, med Google Music som ble åpnet 17. november. Har du andre teorier, så kom med dem i kommentarfeltet under.

Desember: Hva tror du?

Statistikken for inneværende måned er av åpenbare årsaker ikke klar, og ABC Nyheter inviterer derfor våre lesere til å komme med forslag på hva som blir julemånedens hit på Google.

Les flere nyheter her