Over 30 drept i bombeangrep mot sikkerhetstjenesten i Syria

STORE SKADER: Folk samler seg ved inngangen til en bygning som ble skadet i bombeangrepet. Foto: Reuters
STORE SKADER: Folk samler seg ved inngangen til en bygning som ble skadet i bombeangrepet. Foto: Reuters

Flere enn 30 personer ble drept i to selvmordsangrep mot sikkerhetstjenesten i Damaskus fredag, opplyser viseutenriksminister Faisal Meqdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen syriske medier melder at over 40 mennesker er drept. I tillegg skal over 100 være såret, ifølge Meqdad.

De fleste ofrene er sivile syrere.

Selvmordsbombere sprengte to biler i luften ved den syriske sikkerhetstjenestens base i Damaskus, melder en syrisk statlig TV-kanal.

Det skal være det første angrepet i sitt slag i Syria på 25 år.

– De to angrepene ble gjennomført av selvmordsbombere i kjøretøy som var fullpakket med eksplosiver, melder den syriske kanalen, som sitter på informasjon om at al-Qaida kan stå bak.

Les også: Hevder syriske soldater har fått drapsordre

Den ene av bilene prøvde å kjøre gjennom avsperringer ved en base, mens en annen bil eksploderte foran sikkerhetstjenestens bygning like ved, sier øyenvitner.

Et annet øyenvitne sier at han hørte to kraftige eksplosjoner. Ifølge gruppa The Syrian Observatory for Human Rights, som har snakket med folk i byen, ble det avfyrt flere skudd etter eksplosjonene.

Les også: Russland overrasker verden med Syria-utspill

Torsdag ankom observatører fra Den arabiske liga til Damaskus for å analysere situasjonen i landet. I snart ti måneder har opposisjonen gjort opprør mot landets autoritære leder, Bashar al-Assad, og 5.000 mennesker er ifølge FN drept. Opposisjonsgrupper hevder at fredagens eksplosjoner er Assads eget verk, og at det skjer for å påvirke observatørenes konklusjoner, skriver BBC.

Les flere nyheter

Personvernpolicy