All informasjon fra sex-nettsted nå tilgjengelig

ORIGINALSIDEN: Hemmelig.com er nå midlertidig ute av drift, men en kopi av siden med all infromasjon har nå blitt opprettet. Hvem som står bak, er foreløpig uklart. Foto: Skjermdump fra Hemmelig.com
ORIGINALSIDEN: Hemmelig.com er nå midlertidig ute av drift, men en kopi av siden med all infromasjon har nå blitt opprettet. Hvem som står bak, er foreløpig uklart. Foto: Skjermdump fra Hemmelig.com

Hemmelig.com er midlertidig stengt, men en backup-side med kopi av all originalinformasjonen ligger nå vidåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig sirkulerer det meldinger blant annet på Twitter om at passordene for å logge seg på backup-siden skal være tilgjengelig flere steder på nettet.

Det betyr at i praksis hvem som helst, via noen enkle omveier, kan få tilgang til enorme mengder sensitiv og privat informasjon om tusenvis av mennesker. I dette tilfellet både brukerdatabasen og den mye omtalte meldingsdatabasen til nettstedet.

ABC Nyheter har fredag kommet over flere eksempler på at mange allerede er i gang med fråtse i den private informasjon. Blant annet er det opprettet en egen tjeneste for å krysskoble adresselister med Hemmelig.com-databasen.

Kan bli enda enklere

Den aller største frykten er likevel at all denne informasjonen legges ut for fri nedlastning på ulike nettsider. Dette er allerede tilfellet med brukerdatabasen, som inneholder mail og telefonnummer på medlemmer.

Les også: Hacket sex-nettsted - trues av hallikmiljø

I tillegg vet ABC Nyheter at to personer sitter med hele meldingsdatabasen, som inneholder chatt-logger mellom medlemmene av Hemmelig.com.

Etter det ABC Nyheter erfarer har de samme personene vurdert å gjøre meldingsdatabasen fritt tilgjengelig, men de skal nå ha endret mening og er imot publisering.

Hacker meldte seg til politiet

ABC Nyheter har pratet med «Espen», som innrømmer å ha vært delaktig i Team Appunity, som skal stå bak spredningen av informasjonen som nå lekkes ut på nettet.

«Espen» hevder at han ikke har hatt noe med selve publiseringen å gjøre, og at det er to andre som står bak dette. Nå opplever han å få telefontrulser og krav om erstatning fra kriminelle miljøer.

Hackeren «Frank» sier til ABC Nyheter at det var truslene mot «Espen» som fikk ham til å endre syn på publisering.

– Jeg ønsker ikke at det skal gå utover ham når han ikke ville være med å publisere brukerdatabasen engang.

Fredag møtte «Espen» opp hos politiet for å legge kortene på bordet i et avhør. I en kort melding til ABC Nyheter skriver han:

De har notert at jeg har meldt meg, men at de venter med videre utredning til etter jul.

– Det er helt greit for meg. Dersom jeg fikk én telefon til med trussel, skulle jeg ringe straks, forteller «Espen».

ABC Nyheter har også vært i kontakt med Kripos, som sier de ikke har tenkt å foreta seg noe i saken før det foreligger en anmeldelse.

Les også:

Anonymous vil ødelegge Facebook

Hacker sønder pedosider

Pågrepne ungdommer hacket Breiviks nettkontoer


Les flere nyheter her

Personvernpolicy