Jente funnet i live syv år etter tsunamien

KATASTROFE: Tsunami- og jordskjelv-katastrofen som rammet Banda Aceh i Indonesiai 2004, var total. Om lag 120.000 personer døde og det kraftige jordskjelvet førte til store ødeleggelser. Foto: Lise Åserud/SCANPIX.
KATASTROFE: Tsunami- og jordskjelv-katastrofen som rammet Banda Aceh i Indonesiai 2004, var total. Om lag 120.000 personer døde og det kraftige jordskjelvet førte til store ødeleggelser. Foto: Lise Åserud/SCANPIX.

Wati ble feid bort fra familien sin da tsunamien traff Indonesia i 2004. Etter syv år som gatebarn, er hun endelig gjenforent med familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte år gamle Wati gammel ble skilt fra familien sin da tsunamien rammet landsbyen hennes, Ujong Baroh, i 2004. Watis mor prøvde å få datteren og søsknene hennes i sikkerhet, men Wati mistet grepet om morens arm og ble båret bort av de kraftige vannmassene.

Etter som tiden gikk og ingen hadde sett noe til Wati, måtte familien innfinne seg med at Wati ikke kom tilbake.

Husket bestefarens navn

Syv år etter katastrofen skjer imidlertid det utenkelige, ifølge det indonesiske nyhetsbyrået Antara.

Onsdag denne uken dukket nemlig Wati, nå 15 år gammel, opp på en kafé i byen Meulaboh i Aceh-provinsen, på jakt etter sine foreldre. Jenta husket da ikke navnet på noen av foreldrene, bare bestefaren.

En taxisjåfør tok henne med til bestefaren, som raskt ble overbevist om at barnebarnet hadde kommet til rette. Foreldrene var heller ikke i tvil om at tenåringsjenta, kledd i blått, var deres egen bortkomne datter, ifølge AFP.

Kjente henne igjen på fødselsmerker

- Fødselsmerkene på magen, en føflekk og et arr i ansiktet hennes viste at den lille jenta var min egen, sier moren Yusnidar (35) til nyhetsbyrået AFP på telefon fra landsbyen fredag.

- Jeg kan ikke fortelle deg hvor takknemlig jeg er, sier moren.

Ifølge jentas far har Wati fortalt at hun endelig hadde fått slippe fri av en kvinne som hadde tvunget henne til å jobbe som tigger de siste syv årene.

Parets eldste datter er fremdeles forsvunnet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy