Høyre størst på Dagbladets partibarometer

Høyres leder Erna Solberg på Høyres sentralstyremøte på Thon Hotel Gardermoen i november. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Høyres leder Erna Solberg på Høyres sentralstyremøte på Thon Hotel Gardermoen i november. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix

Høyre er Norges største parti med en oppslutning på 32,7 prosent på meningsmålingen Synovate har gjort for Dagbladet i desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram 2,3 prosentpoeng på målingen sammenlignet med november. Arbeiderpartiet går tilbake 1 prosentpoeng til 31,2 prosent.

Fremskrittspartiet får 15,1 prosent, en framgang på 1,1 prosentpoeng.

Kristelig Folkeparti er størst av de mellomstore partiene med sine 5,4 prosent, fram 0,4. Senterpartiet faller 2 prosentpoeng til 4,4 prosent. Venstre går tilbake 0,2 og får også 4,4 prosent. Sosialistisk Venstreparti nærmer seg sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent, en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng. Rødt får 1,3 prosent på målingen, som er det samme som sist.

Les også: Høyre er landets største parti

Hvis denne målingen hadde vært resultatet av et stortingsvalg ville de tre regjeringspartiene fått 69 plasser på Stortinget, 17 færre enn de har i dag. De borgerlige partiene ville fått 100 mandater.

Les flere nyheter

Personvernpolicy