MMS-legen dømt til ti års forvaring - anket på stedet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 39 år gamle legen som i Eidsivating lagmannsrett torsdag ble dømt til ti års forvaring, anket dommen på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Legen er kjent skyldig i voldtekt, voldtektsforsøk og seksuelle handlinger med barn. Lagmannsretten har ifølge Østlendingen dømt mannen for fire tilfeller av voldtekt og tre tilfeller av voldtektsforsøk. I tillegg er han fradømt retten til å være lege.

Eidsivating lagmannsrett mener domfelte har opptrådt hensynsløst, og at det ikke er noen formildende omstendigheter i saken.

– Ikke overrasket

I rettens begrunnelse heter det at det er stor fare for gjentakelse av nye seksuelle overgrep og at han derfor må dømmes til forvaring.

MMS-legens forsvarer, advokat Harald Stabell, mener det er grunn til å være skuffet over dommen i Eidsivating lagmannsrett.

Les også: Dømt for voldtekt

– Men direkte overrasket er ikke min klient, sier Stabell og henviser til de sakkyndiges uttalelser om MMS-legens diagnose.

Selve straffeutmålingen er nå anket inn for Høyesterett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pedofil og sadomasochist

Rettspsykiaterne Michael Setsaas og Jim Aage Nøttestad har slått fast at legen er pedofil og sadomasochist og at han lider av dysfunksjonell personlighetsforandring.

– Legen er likegyldig og mangler empati. Han må ha visst at han har påført andre stor smerte, særlig barn, konkluderte de sakkyndige.

Aktor i saken, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe, er godt fornøyd med rettens avgjørelse.

– Straffen er helt i tråd med min påstand. Dette har vært en krevende sak, hvor mange straffebestemmelser som nesten aldri tidligere har vært i bruk, er blitt anvendt, sier Dymbe til Østlendingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Presset ungjenter

Det var først etter lang tids etterforskning det kom fram at legen hadde presset 22 unge jenter til å utføre seksuelle handlinger som ble filmet på mobiltelefon. De aller fleste var i alderen mellom 11 og 14 år da de ble kontaktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fant hundrevis av bilder og filmer av unge jenter på fire PC-er og elleve mobiltelefoner i hjemmet til legen.

Tiltalen mot ham inneholdt i alt 77 punkter.

Les også: Lege tiltalt for voldtekt av barn og utpressing

Legen ble pågrepet sent i fjor høst mens han var på jobb på basen til Norsk Luftambulanse på Dombås. I Hedmarken tingrett ble 39-åringen i sommer dømt til ti års forvaring, en dom lagmannsretten altså har opprettholdt.

Les flere nyheter