- Trane sørget over Kim Jong-il

ABC Nyheter har dessverre ikke klart å få tak i bilder av den sørgende tranen i Nord-Korea, men det er altså denne fuglearten det er snakk om.(Foto: Jesper Plambech/Scanpix)
ABC Nyheter har dessverre ikke klart å få tak i bilder av den sørgende tranen i Nord-Korea, men det er altså denne fuglearten det er snakk om.(Foto: Jesper Plambech/Scanpix)

Nordkoreanske medier melder om at også naturen sørger over den store leders bortgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea er fortsatt i sorg etter at Kim Jong-il gikk bort lørdag. Nå strømmer det inn med merkverdige historier og hendelser som skal ha forekommet etter hans død.

69-åringen som hadde ledet Nord-Korea siden 1994, rakk å bygge opp et rikt arsenal av historier om påståtte mirakler og oppsiktsvekkende gjerninger. Alt med Kim Jong-il i hovedrollen, selvsagt.

Blant annet ble vinter til vår under hans fødsel, og flere regnbuer kom til syne. Ifølge nordkoreanske biografier var også Kim Jong-il i ung alder et geni. Svært ung. Da han var tre uker gammel kunne ha gå for egen motor, og fem uker etter det igjen kunne han snakke.

Nå utvides arkivet ytterligere. Statlige Korean Central News Agency (KCNA) melder at en kraftig snøstorm skal ha inntruffet i det øyeblikket Kim Jong-il døde. Samtidig skal isen på en vulkansk innsjø nær hans fødested ha sprukket opp med et brak.

I tillegg rapporteres det om at en trane skal ha inntatt en sørgepositur i en av Nord-Koreas nordlige byer.

Opptrinnet skal ha funnet sted tirsdag kveld. Ifølge KCNA skal den aktuelle tranen ha flydd tre runder rundt en statue av Kim Jong-il, før den satte seg i et tre. Der ble den visstnok sittende i flere timer med senket hode, for å vise sin respekt.

Om Nord-Koreas nye leder Kim Jong-un har samme tak på naturen som sin far vil bare tiden vise.

Les også: Kim Jong-il lagt i glasskiste

Les også: Kim Jong-il - Nord-Koreas kjære leder

Les også: Stor usikkerhet etter Kim Jong-ils død

Les flere nyheter

Personvernpolicy