Nå publiserer Facebook alt

VISER HELE LIVET: Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg introduserte tidslinje-funksjonen under en konferanse i San Francisco 11. september. Foto: AP Photo
VISER HELE LIVET: Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg introduserte tidslinje-funksjonen under en konferanse i San Francisco 11. september. Foto: AP Photo

Når Facebook ruller ut sin nye tidslinje-funksjon, kan alle se hva du har foretatt deg på nettverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjenesten er i praksis en ny profilside hvor alt du har skrevet og gjort på Facebook, blir synlig i en kronologisk tidslinje.


Alle Facebook-brukere får etter hvert tidslinje-profil, men allerede nå er det mulig å oppgradere profilen via denne lenken.

Brukere som bytter til tidslinja, får en uke til å se gjennom sin nye profil og slette tidligere publisert informasjon. Når du har takket ja, finnes det ingen vei tilbake, skriver Aftenposten.no.

Kritikerne mener tidslinje-funksjonen vil føre til økt snoking.

Les også: Slik blir din nye Facebook

– De snoketendensene man hadde i starten av Facebook-tiden vil nok ta seg opp igjen nå som du kan få en fullstendig oversikt over en person. Nå er det enkelt å gå inn på eksen sin og se hva han eller hun har gjort siden sist, sier leder Ole Morten Knudsen i personverntjenesten Slettmeg.no til BT.no.

Funksjonen gjør det samtidig enklere å skjule bilder, kommentarer og annet innhold.

På samme måte som du allerede kan begrense tilgangen til statusoppdateringer eller bilder, kan du begrense hvem som kan se alle elementer i tidslinjen. Hvert element har en drop-down-meny som du kan bruke til å filtrere hvem som har tilgang til å vise innlegget, skriver Itpro.no.

Les også: Bøtelagt for Facebook-sex

– Jeg ser ikke hvordan livet er mer «publisert» nå enn før. Jeg tror folk bare får litt panikk for det nye, men informasjonen er bare mer tilgjengelig, sier Facebook-brukeren Julie Asmussen til Adressa.no.

Utrullingen av timelinefunksjonen skjer gradvis. Det er ikke kjent når den blir fast inventar i alle Facebook-profiler.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy