Global organisasjon angriper Google

VERDENS STØRSTE SØKEMOTOR: Google-ansatte utenfor selskapets hovedkvarter i Mountain View i California. Foto: AP Photo
VERDENS STØRSTE SØKEMOTOR: Google-ansatte utenfor selskapets hovedkvarter i Mountain View i California. Foto: AP Photo
Artikkelen fortsetter under annonsen

IFPI, som representerer plateselskaper over hele verden, mener Google har unnlatt å følge opp løfter om å bekjempe ulovlig fildeling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om IFPI
  • IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) er en global organisasjon som representerer platebransjen
  • Totalt representerer organisasjonen rundt 1400 plateselskaper i 75 land
  • IFPI arbeider internasjonalt innen områder som juss, fremføringsrettigheter og teknologi
  • Ble stiftet i 1933 i Italia, og har i dag hovedkontor i London

(Kilde:www.ifpi.org)

I en fersk rapport fra IFPI (International Federation of Phonographic Industry ) hevder organisasjonen at Google ikke har fulgt opp garantiene de ga rundt opphavsrett for ett år siden, melder BBC.

I rapporten beskyldes Google for å tjene penger på nettsteder og applikasjoner som driver piratvirksomhet.

Google har på sin side ikke ønsket å kommentere beskyldingene, og kaller det hele et pr-stunt fra IFPIs side, ifølge BBC.

ABC Nyheter har vært i kontakt med IFPIs norske avdeling, som ikke har anledning til å kommentere saken onsdag ettermiddag.

I rapporten begrunner IFPI beskyldningene med at Google, som verdens største søkemotor, har et spesielt ansvar for å beskytte opphavsbeskyttet musikk.

IFPI etterlyser at Google tar et ordentlig oppgjør med problemene, hvis selskapets ambisjon er å unngå å bli misbrukt som et redskap for piratkopiering. IFPI mener også Google må jobbe hardere for å forsikre at de ikke henter inntekter fra ulovlig virksomhet, melder BBC.

På vegne av platebransjen har IFPI nå oppfordret Google til å iverksette tiltak. Blant annet ønsker organisasjonen at Google skal prioritere søkeresultater som sender brukere direkte til lovlige musikktjenester.

Les flere nyheter her