NRK utsetter storserie

UVISS SKJEBNE: «Lilyhammer» - med «Sopranos»-stjernen Steve van Zandt i hovedrollen (bildet) -  skulle være vinterens store dramasatsing på NRK. Nå er det usikkert når og om serien blir sendt. Foto: AP Photo
UVISS SKJEBNE: «Lilyhammer» - med «Sopranos»-stjernen Steve van Zandt i hovedrollen (bildet) - skulle være vinterens store dramasatsing på NRK. Nå er det usikkert når og om serien blir sendt. Foto: AP Photo

NRKs store dramasatsing «Lilyhammer» skulle hatt premiere 1. januar. Nå er serien utsatt på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om produktplassering

* Produktplassering defineres som «Et betalt produktbudskap med den hensikt å påvirke film- (eller TV-) publikum gjennom planlagt og diskré plassering av et produkt i en film eller TV-program».

* Denne definisjonen har senere blitt modifisert til å inkludere plassering i andre medier, som bøker, musikkvideoer og dataspill.

* Det som ofte forbindes med produktplassering, er egentlig merkeplassering, hvor en merkevare er tydelig representert i mediet.

* I Norge er produktplassering i TV-sendinger forbudt gjennom Kringkastingslovens §3-3.

Kilder: Wikipedia og NRK

Årsaken er at NRK mener produksjonsselskapet Rubicon har drevet med produktplassering. Det er ikke lovlig i norske TV-produksjoner som sendes fra Norge.

– Rubicon TV har inngått en rekke avtaler med firmaer og organisasjoner med løfte om produktplassering i bytte mot varer, tjenester eller kontanter. Dette er et brudd på avtalen mellom NRK og Rubicon TV. Eksterne produsenter har mulighet til å inngå sponsoravtaler, men ikke avtaler om produktplassering, sier eksternsjef i NRK, Petter Wallace, i en pressemelding.

Les også: Gir rock-Norge håp

Han understreker at alt innhold som sendes via NRKs plattformer, skal være uten kommersiell redaksjonell påvirkning.

Nå skal NRK vurdere om deler av serien skal spilles inn igjen på nytt eller om hele serien skal sløyfes, skriver BT.no. Så langt er det laget åtte episoder av serien.

Administrerende direktør Lasse Hallberg i Rubicon TV sier til NTB at han har en god dialog med NRK i saken. Han avviser at produkter er blitt plassert for å skaffe penger.

– Det er noen uheldige formuleringer i noen kontrakter, og det skal vi finne en løsning på. Disse formuleringene har ført til at NRK har tolket dem som produktplassering, sier Hallberg til NTB.

Les også: Silvio Dante feiret med drammensband

«Lilyhammer» handler om mafiabossen Frank Tagliano som går i dekning i Lillehammer etter å ha vitnet i en rettssak i USA. Han spilles av Steve van Zandt, som er kjent både fra TV-serien «The Sopranos» og som gitarist i Bruce Springsteens E Street Band. På rollelisten finner vi også skuespillere som Marian Saastad Ottesen, Trond Fausa Aurvåg, Steinar Sagen, Sven Nordin, Kyrre Hellum og Fritjof Såheim.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy