Kampene fortsetter i Kairo

Åtte personer ble drept og 299 såret da demonstranter støtte sammen med opprørspoliti i Egypts hovedstad Kairo fredag. Lørdag fortsatte kampene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dødstallet fra hendelsen fredag utenfor regjeringsbygningen har steget til åtte, sier Abdel Adawi i det egyptiske helsedepartementet.

Demonstrantene sto utenfor bygningen som huser den egyptiske regjeringen, da politiet angivelig åpnet ild.

Lørdag fortsatte de harde kampene da soldater med batonger strømmet inn på Tahrir-plassen, noe som fikk demonstranter som har teltet på plassen siden forrige måned, til å flykte inn i sidegatene. Det ble også avfyrt skudd i luften da soldatene rykket inn, forteller øyenvitner. Soldatene skal ha tatt tak i flere personer og banket dem opp.

– De som befinner seg på Tahrir-plassen, er ikke ungdommer av revolusjonen, sa Egypts statsminister Kamal al-Ganzouri på en pressekonferanse lørdag.

– Dette er ikke en revolusjon, men en motrevolusjon, hevdet al-Ganzouri, som også var statsminister under Mubarak i 1996 til 1999.

Fredagens uroligheter var de verste i Kairo siden november, da over 50 mennesker ble drept i forkant av landets første valg på nasjonalforsamling etter at president Hosni Mubarak ble styrtet i februar i år.

Andre runde av valget ble holdt torsdag, og fredag viste de foreløpige resultatene at de islamistiske partiene har fått flest stemmer.

Les flere nyheter

Personvernpolicy