Norsk organisasjon fortsetter støtte til bosettere

En jødisk skolegutt fra en settlerfamilie løper nær ruinene av en revet midlertidig bosetning på Vestbredden. Foto: Scanpix/Reuters.
En jødisk skolegutt fra en settlerfamilie løper nær ruinene av en revet midlertidig bosetning på Vestbredden. Foto: Scanpix/Reuters.

Den norske organisasjonen Karmel-instituttet vil fortsette å gi gaver til jødiske bosettere på den okkuperte Vestbredden, selv om slike gaver ikke lenger skal være skattefrie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortinget har vedtatt en endring i skatteloven slik at Finansdepartementet får adgang til å utelukke organisasjoner fra gavefradragsordningen om de bidrar til handlinger som er i strid med folkeretten.

Statssekretær Roger Schjerva (SV) i Finansdepartementet sa tidligere i år at de ble oppmerksom på at norske organisasjoner ga gaver til bosetninger på Vestbredden for flere år siden, og at Karmel-instituttet var en av dem som var i bildet.

Les også: Palestinerne jubler for FN-søknad

Leder i Karmel-Instituttet, John Skåland, sier til Dagen at de ikke har hørt et ord fra myndighetene om at gavene deres ikke lenger skal være skattefrie.

– Dette betyr at vi fortsetter som før også i 2012. Vi vil helt klart holde fram med å gi penger til bosetterne i Judea og Samaria (Vestbredden). Derfor vil jeg oppfordre våre venner til å gi skattefrie gaver til jødiske bosettere mens de fortsatt har anledning, sier han.

Karmel-Instituttet har i år samlet inn rundt 1 million kroner til jødiske bosettere på palestinske områder som er okkupert av Israel.

Les flere nyheter

Personvernpolicy