Vann dyrere enn tyver

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Hver fjerde nordmann reiser bort i jula. Frykten for tyver er stor, men faren for vannskader er faktisk langt større enn den er for innbrudd, fremgår det av en fersk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De bør sikre sitt hjem for innbrudd, vannskader og brann før de reiser bort, sier skadeleder Anne Stine Eger Mollestad i DNB Skadeforsikring, som har bestilt undersøkelsen, til nyhetsbyrået ANB.

Ifølge undersøkelsen fra Synovate er det er langt større fare for vannskader enn innbrudd i jula. De siste årene har vannskader slått alle rekorder. Både leiligheter, hus og hytter er utsatt.

De ni første månedene i år lå erstatningsutbetalingene etter vannskader på 1,8 milliarder kroner.

- Desember og januar måned har de siste årene vært veldig kalde, og vannskadene kan bli svært omfattende. Steng derfor hovedstoppekranen når du reiser bort, sier Eger Mollestad til ANB.

Å sørge for tilstrekkelig varme i alle rom med rørinstallasjoner er også en grei huskeregel.

- Slik unngår du at rør fryser og sprekker, som er en av de vanligste årsakene til vannskader. Ikke glem at toalettet i annen etasje eller vaskerommet i tilbygget også må være varmt, sier Eger Mollestad til ANB.

Det er ingen data som tyder på at det er flere innbrudd i jula enn ellers, tvert imot ligger desember under årsgjennomsnittet for innbrudd. Selve juleuka er under snittet for desember. Eger Mollestad tror dette skyldes at de fleste familier tilbringer julen hjemme.

Les flere nyheter

Personvernpolicy