Seks og et halvt år for voldtekt av mindreårige

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 32 år gammel mann fra Nord-Trøndelag er dømt til seks år og seks måneders fengsel for voldtekt og en rekke overgrep mot jenter i alderen 14-15 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overgrepene har foregått over flere år, fra 2008 og fram til i fjor. Flere av overgrepene skal ha skjedd over internett, og det er også delvis via nettet at han har møtt jentene.

Både flere av samleiene og voldtektene som er listet opp i tiltalen, har skjedd selv om 32-åringen var klar over hvor unge jentene var. Det fremkommer også i dommen at han selv har løyet på alderen for å fremstå som betydelig yngre og dermed nærmere jentenes alder. Ved minst én anledning skal han ha fortalt at han var 19 år gammel; han var i realiteten 30.

En av jentene skal så vidt ha fylt 14. Retten påpeker også at flere av jentene var i en sårbar situasjon. Flere av dem bodde på barnevernsinstitusjon da de hadde kontakt med den nå dømte mannen.

Tiltalen omfattet også besittelse av minst 200 bilder av overgrep mot barn eller seksualiserte fremstillinger av barn.

Selv om mannen ble frifunnet for deler av tiltalen, bemerker retten at flere av postene i tiltalen hver for seg er nok til å dømme mannen til ubetinget fengsel. I tillegg til seks år og seks måneders fengsel, må mannen betale 715.000 kroner i oppreisning til åtte jenter. (©NTB)