Trøbbel for Batman-Bale i Kina

Trøbbel for Batman-Bale i Kina
Trøbbel for Batman-Bale i Kina

Skuespiller Christian Bale fikk ingen stjernebehandling da han skulle besøke en kinesisk aktivist. Opptrinnet ble filmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Bale, akompagnert av kameramann Brad Olson, nærmet seg en improvisert kontrollpost inn til den lille landsbyen Dongshigu i østlige Kina, ble han stanset av fire sivilkledde vakter, ifølge CNN som også har fått tilgang på videoen som viser episoden.

Den prisbelønte skuespilleren forklare via tolk at han ønsket å besøke aktivisten Chen Guangcheng, men fikk klar beskjed om å dra tilbake der han kom fra. Bale nektet, og til slutt gikk vaktene fysisk til angrep på Bale og hans kameramann.

(Se video nederst i artikkelen)

Ble forfulgt

Til slutt trakk skuespilleren seg tilbake, men dramaet var enda ikke over. Ifølge Bale ble bilen deres forfulgt i over 40 minutter.

Aktivisten Bale ønsket å møte, 40 år gamle Chen Guancheng, har sittet i husarrest siden han ble løslatt i september 2010. En lokal domstol hadde dømt ham til mer enn fire års fengsel for skade på eiendom og for å forstyrre trafikken i en protest.

Bale skal ha blitt kjent med Guanchengs historie i forbindelse med innspillingen av filmen The Flowers of War som har foregått delvis i Kina.

Nektes besøk

Selv om Kinas statlige medier i stor grad har ignorert historien rundt Guancheng, har hans tilhengere spredt saken på nettet og stadig flere kinesere skal ha begynt å få øynene opp for aktivistens situasjon, ifølge CNN.

Mange har forsøkt å besøke Chen, og kinesiske aktivister hevder at alle som har forsøkt å besøke Guancheng har blitt slått tilbake av sivilkledd politi og lokale kjeltringer.

Les flere nyheter

Personvernpolicy