USA holdt lavmælt avskjedsseremoni i Irak

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en seremoni uten pomp og prakt markerte amerikanske styrker torsdag at deres ni år lange oppdrag i Irak er i ferd med å avsluttes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av de neste dagene skal de drøyt 4.000 gjenværende amerikanske soldatene forlate landet som ble invadert at amerikanskledede styrker i mars 2003.

– Deres drøm om et uavhengig og selvstendig Irak er nå realitet, sa USAs forsvarssjef Leon Panetta da han talte til en rekke amerikanske generaler og 160 soldater i nærheten av Bagdads internasjonale flyplass. Irak var representert ved forsvarssjef Babakir Zebari.

Les også: Obama vil kutte 3.000 milliarder i underskuddet

Under seremonien ble det amerikanske flagget senket, samtidig som Panetta lovet at USA fortsatt vil støtte Irak i tiden som kommer.

– Irak vil bli prøvet i dagene som kommer, av terrorisme og av dem som vil forsøke å splitte landet, av økonomiske og sosiale problemer, av demokratiets krav, advarte forsvarsministeren.

Tilbaketrekkingen markerer slutten på en krig som har krevd titusener av irakiske liv. Nesten 4.500 amerikanske soldater er også døde, mens 1,75 millioner irakere er drevet på flukt, ikke minst på grunn av konflikt mellom ulike religiøse grupper.

Les flere nyheter her