Skjøt og drepte to på amerikansk universitet:

– Gjerningsmannen funnet død

ÅSTED: En politimann sikrer åstedet der en våpendesperado skjøt og drepte to personer i Virginia i USA torsdag. Foto: AP
ÅSTED: En politimann sikrer åstedet der en våpendesperado skjøt og drepte to personer i Virginia i USA torsdag. Foto: AP

Mannen som skjøt og drepte en politimann ved universitetet Virginia Tech i USA, er funnet død, melder amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra universitetet heter det at det ikke lenger finnes noen «aktiv trussel» etter skytingen. Alarmen ble avblåst cirka fire timer etter at det først ble meldt om skyting på universitetsområdet.

TV-kanalen NBC melder samtidig at mannen er funnet død og antyder at gjerningsmannen er identisk med en person som tidligere ble funnet skutt og drept på en parkeringsplass.

Det ble satt inn store politistyrker i jakten på mannen, som ifølge flere øyenvitner flyktet bort fra universitetet til fots.

Stanset i rutinekontroll

Hendelsen skapte en uhyggelig stemning ved universitetet som i 2007 ble rammet av den verste skolemassakren i USAs historie. Hele 32 mennesker ble drept og 25 såret før gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Politimannen ble drept etter at han stanset en bil i en rutinekontroll. Han tilhørte universitetets egen vaktstyrke.

Det var flere vitner til skyteepisoden. Gjerningsmannen rømte senere til fots mot en parkeringsplass, hvor ytterligere én person ble funnet skutt og drept.

Gjerningsmannen ble beskrevet som en hvit mann iført hvit hettegenser, grå joggebukser og med en grønn caps på hodet. Han skal også ha båret på en sekk.

Full alarm

Universitetet ble stengt etter skytingen, og alle studentene er bedt om å holde seg innendørs, melder CNN. På hjemmesidene til universitetet ble det slått full alarm. Der oppfordret universitetsledelsen også andre folk i området enn de som er tilknyttet universitetet om å søke dekning. All biltrafikk ble også stoppet i området.

Studentene ble bedt også om å ringe alarmtelefonen 911 hvis de har opplysninger om det som skjer. Meldingene fra universitetet er sendt på Twitter og blir oppdatert kontinuerlig.

Verst i USAs historie

16. april 2007 ble Virginia Tech rammet av den verste skolemassakren i USAs historie. Da begynte den sørkoreanske studenten Cho Seung-hiu å skyte vilt rundt seg på universitetet, som ligger byen Blacksburg i den amerikanske delstaten Virginia.

Massakren krevde i alt 32 liv. Gjerningsmannen tok sitt eget liv før politiet rakk å pågripe ham.

Cho hadde sendt en video med begrunnelsen for massedrapet til den amerikansk fjernsynsstasjonen NBC.


Ledelsen ved Virginia Tech ble senere sterkt kritisert for ikke å reagere raskere da Cho gikk amok med skytevåpen på universitetet.

Mentalt ustabil

Det var også hovedkonklusjonen i granskingen av massakren. Cho hadde tidligere vist tegn til å være mentalt ustabil, men universitetet lot likevel være å gripe inn.

Les også: – Virginia Tech-ledelsen reagerte for sent

– Ledelsen ved Virginia Tech kunne ha reddet flere liv dersom de på et tidligere tidspunkt hadde advart studenter og ansatte om hva som holdt på å skje, heter det i rapporten.

I august i år ble universitetet stengt etter en melding om at en væpnet mann gikk rundt på universitetsområdet. Seks timer senere ble alarmen avblåst ettersom politiet ikke fant noe mistenkelig.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden