Uværet Berit ødela for 275 millioner

Det ble tidenes springflo i Tromsø etter at stormen Berit slo til på norskekysten siste uke av november. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix.
Det ble tidenes springflo i Tromsø etter at stormen Berit slo til på norskekysten siste uke av november. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix.

Uværet Berit som herjet norskekysten i slutten av november, gjorde skade for om lag 275 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Naturskadeerstatningene etter uværet Berit anslås nå til om lag 275 millioner kroner. Skadeomfanget er størst i Nordland, opplyser kommunikasjonssjef Tonje Westby i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

I Nordland alene anslås erstatningene å komme opp i 156,6 millioner kroner. I Nord-Trøndelag gjorde Berit skade for 29,4 millioner, mens erstatningene i Sør-Trøndelag trolig blir på 17,5 millioner, ifølge FNOs anslag.

Les også: Vindmøllen Sway sank under «Berit»

Det er FNO som administrerer Norsk Naturskadepool, hvor alle skadeforsikringsselskaper i Norge er medlemmer.

Selv om FNO kommer med et anslag, er det for tidlig å fastslå hva det endelige erstatningsbeløpet blir etter uværet. Antall skademeldinger ender trolig på rundt 2.500.

Takseringsarbeidet pågår for fullt, og skademeldinger kommer fortsatt inn til skadeforsikringsselskapene, opplyser organisasjonen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden