Eldorado kino blir Nordens største bokhandel

FRA KINO TIL BOKHANDEL: Den nye bokhandelen skal hete Eldorado, og kuppelen ved inngangspartiet blir butikkens logo. Foto: Scanpix.
FRA KINO TIL BOKHANDEL: Den nye bokhandelen skal hete Eldorado, og kuppelen ved inngangspartiet blir butikkens logo. Foto: Scanpix.

Oslo Kino har solgt Eldorado Kino til selskapet Read Entertainment AS. I lokalene skal det bygges en bokhandel på 4000 kvadratmeter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøperen planlegger å bruke eiendommen til å åpne Nordens største bokhandel, skriver Oslo Kino i en pressemelding. Verdien på eiendommen er 35 millioner kroner.

Eldorado kino har gått med underskudd i lengre tid, og besøket falt ytterligere etter at Ringen kino åpnet i 2008.

- Ved å legge ned en ulønnsom avdeling får vi større økonomisk mulighet til å satse på nye etableringer andre steder i Oslo, sier administrerende direktør Geir Bergkastet i Oslo Kino i en pressemelding.

Eiendommen må reguleres om til forretningsdrift for at den kan brukes som bokhandel. Det er ventet betydelige ombyggingskostnader for å tilpasse lokalene til bokhandel.

Les også: Cappelen Damm truer med å flagge ut

Bokhandelen åpner neste år, og skal etter planen bli på 4000 kvadratmeter. Den tidligere kinoen kommer til å romme landets største barneavdeling og lydbokavdeling, voksenbøker, ungdomsbøker, film, egne avdelinger for politikk og religiøse bøker, og en scene, skriver Aftenposten.no.

Read Entertainment har drevet bokhandel med suksess i Vestby i Akershus. I tillegg til bokhandelen på Eldorado har selskapet planer om å åpne gigantbokhandler i Stavanger, Bergen og Trondheim, skriver Aftenposten.no.

Les også: Kjøp boka på nett i butikken

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden