Her blir det mest snø mot helga

Den varslede stormen ser ut til å styre klar av Norge, men det blir likevel sterk vind og nedbør de nærmeste dagene, ifølge meteorolog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ettermiddag meldte vinteren sin ankomst flere steder på Østlandet. Oslo fikk sent tirsdag mye nedbør i form av snø.

Meteorologene ba folk om å forberede seg på verre forhold en det som er tilfellet tirsdag kveld.

Se video fra hovedstaden her

- Ikke storm

Onsdag har bildet endret seg noe, skal vi tro vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

- Det er ikke så mye snakk om storm lenger. Danmark ser ut til å få det største trykket, sier Alsvik Walløe til ABC Nyheter.

- Torsdag kveld og natt til fredag venter vi sterk kuling langs kysten sør for Stadt og Dovre, samt fralandsvind i Trøndelag, sier meteorologen.

Stormen tar med seg nedbør i form av regn og snø.

- Det blir mest snø i indre strøk av Østlandet og sludd og regn langs kysten. I Agder og Telemark kan det bli 20-30 millimeter snø, mens det blir litt mindre i Oslo, sier Terje Alsvik Walløe til ABC Nyheter.

Ingen ulykker så langt

Onsdag formiddag er det ikke meldt om verken ulykker eller farlige kjøreforhold i Oslo-området.

- I morgentimene i dag var det noen trailere og vogntog som slet på E6 nord for Oslo, men det er ikke snakk om ulykker. Utover det har trafikken gått som normalt. Det virker som folk har tatt det forsiktig på den første snøen, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Trude Linstad, til ABC Nyheter,

Sjekk værmeldingen der du bor her

Statistikken viser at det i vinterhalvåret er flest ulykker i overgangen høst-vinter.

- Man skal være forsiktig med å spekulere, men det kan virke som om vi trenger tid på oss tilå justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, sier avdelingsdirektør Turid Stubø Johnsen i Statens vegvesen, vegavdeling Østfold, i en pressemelding tirsdag.

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for vinterdriften av riks- og fylkesveger. Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører. Hovedregelen er at de viktigste og mesttrafikkerte vegene tas først.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden