Erikstein ny direktør ved Oslo universitetssykehus

Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein i Helse- og omsorgsdepartementet blir ny administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erikstein ble ansatt i et ekstraordinært styremøte ved OUS tirsdag kveld.

– Oslo universitetssykehus er den mest spennende helseinstitusjonen i Norge og Norden, og jeg gleder meg til å få lede dette sykehuset, sier Erikstein.

– Sykehuset er viktig for hele Helse-Norge og har svært flinke medarbeidere, en god pasientbehandling og ikke minst mye spennende forskning og undervisning, sier han.

– Nye rammer

59-åringen er kreftspesialist og har hatt flere stillinger ved Radiumhospitalet. Han har også arbeidet ved Ullevål sykehus.

Erikstein sier han er klar på at en hovedoppgave for ham fremover vil være å lede et sykehus som skal tilpasse seg nye rammer økonomisk og organisatorisk.

– Jeg vil bruke tiden framover til å se nøye på helheten og delprosessene i omstillingen og sørge for at fagmiljøene er gode premissleverandører i de endringene som gjøres. Et godt samarbeid med ansattes representanter og gode og konstruktive faglige diskusjoner er en forutsetning for gjennomføring av endringene vi står i og har foran oss, sier han.

Uenighet

Erikstein ble innstilt av et enstemmig ansettelsesutvalg og deretter valgt av et enstemmig styre.

Han etterfølger Siri Hatlen som valgte å gå av som direktør 6. juni. Avgangen kom etter uenighet mellom Hatlen og styreflertallet om hva som skulle til for å lykkes med sykehusfusjonen, og hvordan prosessen skulle gjennomføres.

Erikstein begynner i stillingen allerede denne uken.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden