Nordmann vil bestige verdens høyeste bygning

Alle foto: Li Weidong.

Eskil Rønningsbakken står trolig foran sin livs utfordring - i løpet av 2012 håper nordmannen å bestige 828 meter høye Burj Khalifa i Dubai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Eskil Rønningsbakken er en av verdens mest kjente balansekunstnere.

Nå satser 32-åringen på å bestige klodens høyeste bygning: Burj Khalifa - med et toppunkt på 828 meter over bakken.

- Det er fortsatt noen detaljer som gjenstår, men jeg håper å få gjort det i løpet av året som kommer, sier Rønningsbakken til ABC Nyheter.

Les også: Slo 45 år gammel rekord

Ingen fysisk sikring

Den norske våghalsen bor for tiden i Peru, men har hele verden som lekegrind for sine dristige vågestykker. Ofte balanserer han på kanten av høye fjell, eller på line mellom skyskrapere.

Da han stod på hendene på en stabel med stoler helt ytterst på et stup i Geiranger, gikk bildene verden over.

Våghalsen sier han for det meste jobber i det fri og at han tidligere har balansert på større høyder enn 828 meter. Han forteller også at han bruker lang tid på forberedelser.

- Jeg begynte for vel en måned siden å forberede meg på en jobb jeg skal gjøre mot slutten av neste år. Jeg begynner først på bakken for så å bevege meg sakte oppover. Det hele er en lang prosess som krever mye arbeid for at man skal lykkes, sier Rønningsbakken.

Radio og tv-bilder

De ekstreme balansekunstene har han hatt som levebrød siden han var 17 år. Og ifølge Rønningsbakken handler det om en ekstrem fokus.

- Jeg kan beskrive det på følgende måte, det handler om lyd og bilde. Tenk deg at du stiller radioen inn mellom to kanaler - da får man en slags summelyd midt i mellom to kanaler. Billedmessig inni hodet mitt så kan det beskrives som om jeg setter et kamera på «portrett» og holder knappen inn helt til det blir skarpt i midten og «blury» rundt. Når dette er på plass, da er jeg klar, utdyper han.

- Har du noe form for sikring?

- Jeg har ingen fysisk form for sikring, bare den sikringen jeg opparbeider meg selv med mitt hode og min kropp.

Les også: Sykler på line over torget

- I den vestlige verden er man vant til at noe utenforstående hele tiden passer på deg, i dette gamet har man bare seg selv å passe på. Jeg har trent på å stole på meg selv i disse sammenhengene og er helt avhengig av meg selv.

- Hva skjer om det går galt?

- Det er som i de olympiske leker, man må vinne hver gang. Går det galt så kan det gå fryktelig galt.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden