– Over 300 demonstranter pågrepet i Russland

Russisk politi har pågrepet flere hundre demonstranter som forsøkte å protestere mot resultatet av helgens valg, ifølge et russisk nyhetsbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Over 300 personer er blitt arrestert, skriver det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti og siterer politiets pressekontor.

Blant de pågrepede er den kjente bloggeren Aleksej Navalnij, heter det videre. Den Kreml-kritiske aktivisten skrev tidligere samme dag på Twitter at han befant seg i en politibuss.

Se video fra demonstrasjonene her

Ifølge nettavisen Gazeta.ru var om lag 5.000 mennesker samlet i øsende regnvær i sentrum av Moskva for å demonstrere mandag.

– Dette er en historisk dag for Russland. Putin og hans parti er tyver, og svindlerne har tapt på en skammelig måte, sier Vladimir Ryzjkov fra opposisjonsbevegelsen Parnas.

Les også: Kraftig smell for Putin – anklager om juks

Etter demonstrasjonen forsøkte flere hundre mennesker å ta seg fram til valgkommisjonens kontorer, men de ble forhindret av politiet.

Politiet har også sagt at 100 opposisjonelle ble pågrepet i Russlands nest største by St. Petersburg etter å ha forsøkt å gjennomføre en demonstrasjon uten tillatelse.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) sier helgens valg var preget av en rekke regelbrudd og forsøk på å manipulere valgresultatet.

Statsminister Vladimir Putins parti, Det forente Russland, fikk 238 av de 450 plassene i Dumaen – en kraftig nedgang fra de 315 plassene partiet fikk i 2007.

Les også: Påstander om skitne triks under russisk valg

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden