Svendsens smertehelvete

Emil Hegle Svendsen under World Cup i Östersund søndag. Foto: Scanpix/Reuters.
Emil Hegle Svendsen under World Cup i Östersund søndag. Foto: Scanpix/Reuters.

De siste to ukene har vært et smertehelvete for Emil Hegle Svendsen (26). Skiskytterstjernen har ingen forklaring på hvorfor musklene på framsiden av leggene verker og stivner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel fulgte trønderen opp tredjeplassen fra sprinten med å gå inn til annenplass på jaktstarten i svenske Östersund søndag. Bare en Martin Fourcade i superform var foran Svendsen, som utmanøvrerte den tsjekkiske overraskelsesmannen Jaroslav Soukup i spurten.

Leggproblemet oppsto i verdenscupdebuten på Sjusjøen for to uker siden. Da endte Svendsen på 15.-plass, over minuttet bak vinner Johan Olsson.

– Jeg er litt bekymret for at det skal sette seg og bli kronisk. Det gjør vondt å stå på skiene, og jeg klarer ikke å slappe av. Jeg føler meg skikkelig dårlig på ski, rett og slett. Jeg tenker på det selv underveis, at dette må se helt for jævlig ut. Jeg greide nesten ikke å henge med Fourcade. Formen er bra, men jeg klarer bare ikke å gå bra, sa Emil Hegle Svendsen til NTB.

Defensiv

26-åringen har mistanke om at skiskoene forårsaker problemet, men det er flere teorier.

– Smertene sitter på framsiden av leggene på begge beina. Jeg vet ikke om det er skoene eller føret eller hva. Det starter med å gjøre vondt, og da blir jeg defensiv i skigåingen. I flere utforkjøringer og svinger blir jeg veldig ustø. Et par, tre ganger holdt jeg på å falle. Det gjør jevnt vondt hele tida. Det gjør så vondt at det påvirker skigåingen, sa Svendsen.

Les også: Søt kløe og sur svie for bestekompisene

– I hvert eneste løp jeg har startet hittil i sesongen har det vært smerter. I det første løpet på Sjusjøen var det helt forferdelig, og i Östersund var det verst på sprinten (fredag). Ikke har jeg kjent det på trening før sesongen, og jeg går med samme sko som forrige sesong.

Nå må landslagets fysioterapeut jobbe iherdig med skiskytterkronprinsen før neste verdenscuprunde starter fredag i østerrikske Hochfilzen.

– Jeg skal gå alt i Hochfilzen, så får vi se etter det.

Halv fart

Svendsen ledet store deler av jaktstarten etter fullt hus på begge liggende skyteserier. Men en feilfri Fourcade tuktet lett Svendsen og Tarjei Bø på de to stående seriene, og franskmannen kunne både juble etter siste skyteserie og koste på seg «halv fart» på siste runde.

Les også: Donerer bort pengepremiene

Han vant med 25 sekunder.

– Ut fra situasjonen er jeg fornøyd med annenplass. Jeg var litt for dårlig på stående skyting til å være med Fourcade, som er outstanding om dagen. Han er vanvittig god, men det er artig å ha noe å strekke seg etter, sa Emil Hegle Svendsen.

Tarjei Bø banket den svenske sprintvinneren Carl Johan Bergman i spurten om fjerdeplassen. Lars Berger gikk inn til åttendeplass.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden