Clinton kom med beklagelse til Pakistan

USAs utenriksminister Hillary Clinton og Pakistans statsminister Yousuf Raza Gilani møttes i Islamabad i oktober i år. Cliton har nå beklaget NATO-angrep, men Pakistan vil likevel boikotte toppmøte. Foto: Ap
USAs utenriksminister Hillary Clinton og Pakistans statsminister Yousuf Raza Gilani møttes i Islamabad i oktober i år. Cliton har nå beklaget NATO-angrep, men Pakistan vil likevel boikotte toppmøte. Foto: Ap

USAs utenriksminister Hillary Clinton ringte Pakistans statsminister for å kondolere at 24 pakistanske regjeringssoldater ble drept i et NATO-angrep. Pakistan står imidlertid fast ved beslutningen om å ikke stille på Bonn-konferansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I samtalen med statsminister Yousuf Raza Gilani sa Clinton at «hun kondolerte til familiene til soldatene og til det pakistanske folk for de tragiske og utilsiktede tap av liv», ifølge en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Som en reaksjon på NATO-angrepet har Pakistan kunngjort at de vil boikotte Bonn-konferansen som starter mandag. Målet for konferansen er å stake ut den videre kursen for Afghanistan etter NATOs tilbaketrekking og legge strategier for hvordan omverdenen best kan bidra til utvikling uten militære virkemidler. Nabolandet Pakistan blir sett på som en essensiell lagspiller for å bringe stabilitet til krigsherjede Afghanistan.

I en uttalelse fra Gilanis kontor sier den pakistanske statsministeren at han fortalte Clinton at avgjørelsen om å ikke møte på konferansen er endelig, ettersom regjeringen har fått støtte av sikkerhetskomiteen i nasjonalforsamlingen til å ikke delta. Han opplyste også at nasjonalforsamlingen vil diskutere landets forhold til USA.

Også Tyskland og andre land har forsøkt å få Pakistan til å omgjøre beslutningen om å boikotte Bonn-konferansen, uten å vinne fram.

Les også:

Pakistan stenger NATO ute fra Afghanistan

NATO-angrep skaper raseri i Pakistan

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden