Cain trekker seg som presidentkandidat

Herman Cain trekker seg fra den amerikanske presidentvalgkampen. Her sammen med kona Gloria Cain i Atlanta. Foto: Scanpix/AFP.
Herman Cain trekker seg fra den amerikanske presidentvalgkampen. Her sammen med kona Gloria Cain i Atlanta. Foto: Scanpix/AFP.

Republikaneren Herman Cain sier han trekker seg som kandidat til presidentvalget i USA neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Herman Cain sier han avslutter kampanjen for å bli republikanernes kandidat til presidentvalget i USA neste år på grunn av anklagene om utroskap og sextrakassering.

– Jeg avslutter kampanjen på grunn av den stadig pågående distraheringen og skaden dette har påført meg og min familie, erklærte Cain foran støttespillere under en tilstelning i Atlanta lørdag.

Les også: - Flertallet har svært få muligheter

Cain sier «falske» anklager om trakassering og utroskap har gått ut over familien og vært en byrde for ham og kona Gloria, som sto ved republikanerens side da han kom med kunngjøringen lørdag.

66-åringen sier han vil gi sin fulle støtte til en annen av de republikanske kandidatene snart.

Forhold

Cain sa allerede tirsdag denne uken at han har «tatt kandidaturet opp til ny vurdering». Dagen før hevdet en kvinne i Atlanta i delstaten Georgia at hun og Cain hadde et forhold som varte i 13 år, og som ikke tok slutt før for åtte måneder siden.

Les også: Romney og Cain kjemper om republikanernes gunst

Republikaneren har innrømmet at han har kjent kvinnen i saken, Ginger White, i flere år, men har hele tiden benektet at han har hatt et forhold til henne.

– Disse falske og ugrunnede anklagene fortsetter å bli spinnet opp av mediene og i den offentlige debatten for å skape en sky av tvilsomhet over meg og min familie. Dette sårer. Det sårer min kone, det sårer familien min, det sårer meg og det sårer det amerikanske folket, ettersom de ikke vil få løsninger på problemene sine, sier Cain.

Andre anklager

Påstandene om forholdet til Ginger White er heller ikke de første beskyldningene om tvilsom oppførsel som rammer Cain. Det er også blitt avslørt at han på 1990-tallet ble anklaget for seksuell trakassering av fire ulike kvinner.

Se også: Slår tilbake mot sexanklagene

For bare en måned siden lå Herman Cain, som har bakgrunn som sjef for et en stor pizzakjede, best an av alle republikanske toppolitikere til å bli Barack Obamas utfordrer ved valget i 2012.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden