16-åring mistenkt for uaktsom kjøring etter at åtteåring døde i Nesna

16-åringen som kjørte ulykkesbilen hvor en åtteåring mistet livet i Nesna i Nordland fredag, er mistenkt for uaktsom kjøring. Han og en annen 16-åring kom fra ulykken med mindre alvorlige skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalteknikere har lørdag undersøkt ulykkesstedet på Tomma i samarbeid med Biltilsynet. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe om relasjonen mellom åtteåringen og de to 16-årige guttene.


Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.09 fredag kveld. Bilen de kjørte, tilhørte faren til sjåføren.

– Vi vet foreløpig ikke noen detaljer om hvorfor de kjørte bilen eller hvor de var på vei. Sjåføren er mistenkt for uaktsom kjøring, i tillegg til at han ikke har førerrett, sier operasjonsleder Bjarne Askevold i Helgeland politidistrikt til NTB. Han vet ikke hvor mye kjøreerfaring 16-åringen hadde.

– Tragisk for lokalsamfunnet

Øya Tomma i Nesna kommune har drøyt 100 innbyggere. Ordfører Marit Bye i Nesna sier til NRK at kommunen er i gang med tiltak for å støtte de pårørende i det lille samfunnet.

– Det er en tragisk ulykke, og det er mange som er rammet når det skjer i et lite lokalsamfunn som dette, hvor alle kjenner alle. Vi skal gjøre alt vi kan for å stille opp for de pårørende og alle som har behov for det, sier hun.

Ordføreren bekrefter overfor Avisa Nordland at åtteåringen var broren til en av de to ungdommene.

Satt fastklemt

Bilen med de tre guttene havnet på taket etter utforkjøringen ved Husby. En av dem ble sittende fastklemt, og da politiet kom til stedet, var ambulansepersonell og brannfolk i gang med å få ham løs.

Den 16-årige passasjeren har pådratt seg et beinbrudd i kroppen og er forslått, ifølge Askevold. Sjåføren kom uskadd fra ulykken, men begge er innlagt på Helgelandssykehuset i Sandnessjøen, hvor de ble fløyet etter ulykken.

Det var ingen andre biler involvert i ulykken. Ulykkesbilen er tatt inn for nærmere tekniske undersøkelser. Politiet foretar i helgen flere vitneavhør, men hadde lørdag foreløpig ikke avhørt de to 16-åringene. – Vi har tatt rutinemessig blodprøve av føreren, men vi har ikke mistanke om at det er alkohol eller andre rusmidler inne i bildet, sier operasjonslederen til NTB.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden