Newcastle raknet mot Chelsea

Demba Ra fra Newcastle United i samtale med Chelseas keeper Petr Cech (t.v.) lørdag. Foto: Scanpix/AFP.
Demba Ra fra Newcastle United i samtale med Chelseas keeper Petr Cech (t.v.) lørdag. Foto: Scanpix/AFP.

Newcastle sto uten tap på hjemmebane før de ble straffet hardt av Chelseas angrepsrekke og tapte 0-3 lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scoringer av spisstrioen Didier Drogba, Salomon Kalou og Daniel Sturridge ga Chelsea en noe overraskende, men fortjent tremålsseier over formsterke Newcastle.

– Det rettferdige i dag var at Chelsea vant. Det var en seier ingen forventet, så det var en stor triumf for oss, sa Chelsea-manager André Villas-Boas.

Blåtrøyene gikk hardt ut og skapte store sjanser tidlig på St. James' Park. Etter 13 minutter fikk gjestene straffe etter at Yohan Cabaye la Sturridge i bakken. Straffesparket satte Frank Lampard imidlertid via målvakt Tim Krul og i stolpen.

Newcastle-fansen ante trøbbel da kaptein Fabricio Coloccini måtte gi seg med skade i det 28. minutt. Og ti minutter senere kom det første baklengsmålet. En strålende serve fra Juan Mata fant pannebrasken til Drogba, som skallet Chelsea i ledelsen.

Også i annen omgang skapte gjestene drøssevis med sjanser, men Newcastle forsvarte seg lenge godt. Først minuttet før full tid måtte vertenes forsvar gi tapt på nytt. Fernando Torres' skudd ble blokkert, men han fikk ballen tilbake og serverte Kalou, som satte inn 2-0.

På overtid fikk også Sturridge delta i scoringsfesten. Han limte en knallhard suser i mål fra 16 meter og ordnet tremålsseier. Dermed klatret Chelsea forbi Newcastle på tabellen og plasserte seg på 3.-plass, bak Manchester-lagene City og United.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden