Nytt søk etter de savnede ved Eigersund

Røde Kors, Norsk Folkehjelp, politi og andre frivillige har deltatt i søket etter de to mennene som ble tatt av en bølge under stormen «Berit» utenfor Egersund i Rogaland søndag. Foto:  Kent Skibstad (Scanpix)
Røde Kors, Norsk Folkehjelp, politi og andre frivillige har deltatt i søket etter de to mennene som ble tatt av en bølge under stormen «Berit» utenfor Egersund i Rogaland søndag. Foto: Kent Skibstad (Scanpix)

Søket etter de to filmfolkene som ble feid på havet i Eigersund ble gjenopptatt fredag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var full storm og bølger på opptil 20 meter da tre unge menn havnet i sjøen utenfor Egersund søndag ettermiddag. De tre var tilknyttet et filmcrew som holdt på med innspilling av filmen «Skumringslandet». Bare fotografen Henning Høifødt klarte å redde seg til land.

Søket etter de to savnede, Daniel Henriksbø (27) og Mats Bjarg (25), tas opp igjen fredag, melder politiet. Værforholdene har gjort leteaksjonen svært vanskelig, og det ble vurdert som for farlig å gjennomføre søk tirsdag og onsdag.

– Men nå er det rolig sjø og tilnærmet vindstille. Vi har ganske gode leteforhold, opplyser Victor Jensen, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt.

Les også: Nytt orkanvarsel for Nordvestlandet

Han sier det er vanskelig for å vurdere sannsynligheten for at de blir funnet, da havstrømmer kan ha fraktet de savnede over store avstander.

– Derfor er vi svært glade for å få flystøtte fra Flekkefjord Aero klubb, som kan dekke store avstander. I tillegg bidrar brannvesenet med en redningskrysser og lettbåter, i tillegg til at mannskap fra politiet og frivillige bidrar med søk på land. Redningshunder vil også bli brukt.

Les også: Vil etterforske Eigersund-drukning som arbeidsulykke

Værprognosene for helgen er dårlige, og det er tvilsomt om leteaksjonen vil fortsette utover fredag kveld.

– Men vi kommer til å gjennomføre søket så grundig det er mulig å gjøre det i dag, sier Jensen.

Les også:

Været forhindrer leting i Eigersund

Letingen fortsetter etter savnede i Eigersund

To savnet i sjøen utenfor Egersund

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden