Libanesiske islamister skjøt raketter mot Israel

En libanesisk soldat gransker rester av en israelsk rakett på et jorde nær landsbyene Aita Shaab og Rmeish sør i Libanon tirsdag. En rakettutveksling rammet grenseområdene mellom Libanon og Israel tirsdag. Det var den første hendelsen i sitt slag siden 2009, og kommer samtidig som det er økte regionale spenninger knyttet til situasjonen i Syria og Irans atomprogram. Foto: Scanpix/Reuters.
En libanesisk soldat gransker rester av en israelsk rakett på et jorde nær landsbyene Aita Shaab og Rmeish sør i Libanon tirsdag. En rakettutveksling rammet grenseområdene mellom Libanon og Israel tirsdag. Det var den første hendelsen i sitt slag siden 2009, og kommer samtidig som det er økte regionale spenninger knyttet til situasjonen i Syria og Irans atomprogram. Foto: Scanpix/Reuters.

Flere raketter skutt opp fra Libanon traff den nordlige delen av Israel natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble skutt flere raketter fra Libanon inn i Israel tirsdag. Det israelske militæret besvaret ilden, og spenningene økte dermed i en allerede ustabil region, melder AFP.

En obskur islamistisk gruppe tok på seg ansvaret for rakettangrepet, det første angrepet i sitt slag på to år. Angrepet kommer samtidig som det er frykt for at uroen i Syria kan spre seg til Libanon, eller føre til en ny konflikt med Israel.

Ingen personskader

I en uttalelse sier det israelske militæret at «en rekke raketter» landet vest i området Gallilea uten å forsårsake personskader, og at israelske styrker «besvarte ved å ramme området rakettene kom fra».

Les også: Norge nekter å hjelpe Israel med gassfunn

Israelske medier melder at totalt fire Katyusharaketter slo ned i området. En av dem traff en gassbeholder og forårsaket en brann.

I Libanon sier en militærtalsmann at minst en rakett ble skutt opp fra området Rumaysh, og at minst fire israelske raketter ble skutt opp i tilsvar.

- Provokasjon

FNs fredsbevarende styrker i Libanon, UNIFIL, bekrefter også angrepet og oppfordrer til tilbakeholdenhet for å unngå at situasjonen forverres.

Les også: - Håper Israel angriper

UNIFIL-kommandant, generalmajor Alberto Asarta Cuevas sier angrepet helt klart tok sikte på å undergrave stabiliteten i området.

- Det er av største viktighet å identifisere og pågripe gjerningsmennene bak dette angrepet, og vi vil gjøre alt for å få til dette i samarbeid med den libanesiske hæren, sier han og legger til at ytterligere styrker er satt inn i området.

USA har fordømt angrepet.

- Dette var en provokasjon som undergraver stabiliteten i Libanon. Vi ber alle parter utvise tilbakeholdenhet, sier talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet Mark Toner.

Les flere nyheter

En libanesisk soldat gransker rester av en israelsk rakett på et jorde nær landsbyene Aita Shaab og Rmeish sør i Libanon tirsdag. En rakettutveksling rammet grenseområdene mellom Libanon og Israel tirsdag. Det var den første hendelsen i sitt slag siden 2009, og kommer samtidig som det er økte regionale spenninger knyttet til situasjonen i Syria og Irans atomprogram. Foto: Scanpix/Reuters.

Personvernpolicy