- Kvinner voldtok for å samle sæd til ritualer

Søstrene på 26 og 24 og deres 28 år gamle medtiltalte forlater retten i Harare tirsdag, etter et rettsmøte. De er tiltalt for å ha angrepet mannlige haikere «for å samle sæd til ritualer». Foto: Scanpix/AFP.
Søstrene på 26 og 24 og deres 28 år gamle medtiltalte forlater retten i Harare tirsdag, etter et rettsmøte. De er tiltalt for å ha angrepet mannlige haikere «for å samle sæd til ritualer». Foto: Scanpix/AFP.

Tre kvinner fra Zimbabwe er tiltalt for å ha angrepet mannlige haikere «for å samle sæd til ritualer». Nå mottar de drapstrusler, sier avokatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De sier de har mottatt drapstrusler. Hver gang de befinner seg på offentlig sted blir de angrepet, fornærmet og spottet av mennesker, sier forsvarsadvokat Dumisani Mthombeni under et rettsmøte i Harare tirsdag ifølge AFP.


- Hver gang de viser seg i det offentlige rom blir det en mulighet for dem som har truet med å angripe dem. Gud vet hva som vil skje kvinnene, sier Mthombeni.

Les også: - Hore ble plutselig esel

To søstre på 26 og 24 år og en kvinne på 28 ble pågrepet tidligere i oktober. De er tiltalt for en rekke seksuelle angrep mot menn.

- Bedøvet haiker

Den mannlige kjæresten til en av kvinnene (24) ble også tiltalt.

De fire er løslatt mot en kausjon på cirka 2000 kroner. De har også fått inndratt sine pass. Rettssaken starter 26. januar.

Les også: Torturleir funnet i diamantområde i Zimbabwe

Kvinnene er anklaget for å ha sprayet et bedøvende middel på en 19 år gammel haiker etter å ha gitt ham skyss i mars.

- Brukte kondomer

22. august ga de en soldat haik og tvang ham til ubeskyttet sex etter å ha truet med å skyte ham, ble retten fortalt forrige måned.

Ved et annet tilfelle skal trioen ha stanset ved siden av en politimann, trukket ham inn i bilen ved å late som de spurte om veien og tvunget ham til å ha sex med dem.

Les også: Ledig stilling: Bøddel

Kvinnene påstås å ha brukt forskjellige biler for å plukke opp 14 andre menn og å ha tvunget seg på dem. De ble pågrepet da de var innblandet i en bilulykke og politiet fant 31 brukte kondomer i bagasjerommet.

Les flere nyheter

Personvernpolicy