Sorg i Rogalands filmmiljø:

Været forhindrer leting i Eigersund

Filmmiljøet sørger etter at to filmmedarbeidere ble skylt på havet av en kjempebølge utenfor Egersund søndag. Foto: Kent Skibstad (AFP Photo)
Filmmiljøet sørger etter at to filmmedarbeidere ble skylt på havet av en kjempebølge utenfor Egersund søndag. Foto: Kent Skibstad (AFP Photo)

Været har forverret seg, og det blir derfor ikke noe søk etter de to omkomne utenfor Egersund tirsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Værforholdene i Stapnes er av en slik art at det ikke vil være forsvarlig å iverksette søk i området. Hvis værforholdene endrer seg, vil det bli vurdert på nytt, opplyser operasjonsleder Jan Henning Andersen i Rogaland politidistrikt.

Ifølge yr.no er det meldt stiv kuling langs kysten av Egersund tirsdag, men vinden skal løye igjen utover kvelden. Bølgene kan bli syv-åtte meter høye.

Bransje i sorg

Flere i filmbransjen i Rogaland samlet seg mandag kveld i sorg over de to kollegene som forsvant i bølgene utenfor Stapnes i Eigersund kommune. Fortsatt er de to ikke funnet.

Leder Sjur Paulsen i Filmkraft, som er filmbransjens eget selskap i Rogaland, sier møtet egentlig skulle handle om utfordringene for filmbransjen i fylket.

– Men da meldinga kom om at to filmkolleger hadde mistet livet, avlyste vi dialogmøtet. Vi inviterte heller til et åpent møte der hvem som helst kunne komme, ta en kopp kaffe, snakke, minnes – være sammen, sier Paulsen til Stavanger Aftenblad.

Les også: Letingen fortsetter etter savnede i Eigersund

Kjempebølger

Selv møtte han filmprodusenten Daniel Dawson Henriksbø så seint som sist uke. Sammen med fotograf Mads Bjarg ble Henriksbø tatt av en bølge, og kom seg aldri opp igjen. Filmfotograf Henning Høifødt overlevde hendelsen søndag ettermiddag.

– Filmkraft støttet filmen deres med et mindre beløp, og det var meningen at jeg skulle besøke filmen på slutten av produksjonen, forteller han.

Innspillingen av Skumringslandet var helt i sluttfasen da de tre filmfolkene valgte å bruke fridagen sin på å filme de voldsomme naturkreftene, med bølger på 10-20 meter som slo innover land.

Les også: To savnet i sjøen utenfor Egersund

Åpen kirke

Omkring 50 sørgende søkte trøst i fellesskapet og tente lys i Sokndal kirke mandag kveld. Ordfører Trond Arne Pedersen var blant dem. Han fortalte tidligere på dagen om hvordan ulykken preger hele kommunen, fordi filmen var et Sokndals-prosjekt med mange involverte lokalfolk.

Filmcrewet sendte også ut en uttalelse mandag ettermiddag.

– Det letes fortsatt etter produsent Daniel Henriksbø og B-fotograf Mats Bjarg. Fotograf Henning Høifødt overlevde mirakuløst ulykken. Han fikk ingen fysiske skader. Det hersker dyp sorg over at vi sannsynligvis har mistet to medlemmer av familien vår, heter det i pressemeldingen.


Les også:

Mann døde etter forlis utenfor Stord

Uværsskader for 50 millioner

Les flere nyheter her

Personvernpolicy