Antyder konspirasjon mot Strauss-Kahn

Kvinnesaksaktivistene i den franske gruppa FEMEN sa sin mening om Dominique Strauss-Kahn utenfor hans hjem 31. oktober. Utkledd som stuepiker skrubbet de brusteinen ved inngangen. På skiltet på døra står det «skam». Voldtektssaken mot Strauss-Kahn i New York ble henlagt. Foto: REUTERS/SCANPIX
Kvinnesaksaktivistene i den franske gruppa FEMEN sa sin mening om Dominique Strauss-Kahn utenfor hans hjem 31. oktober. Utkledd som stuepiker skrubbet de brusteinen ved inngangen. På skiltet på døra står det «skam». Voldtektssaken mot Strauss-Kahn i New York ble henlagt. Foto: REUTERS/SCANPIX

En artikkel som antyder at voldtektsanklagene mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn var en konspirasjon, møter sterke reaksjoner fra president Nicolas Sarkozys parti i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Denne historien er latterlig. Argumentet om at det skal ha vært en sammensvergelse er grotesk, sier lederen av Frankrikes konservative regjeringsparti UMP, Jean-François Cope. Innenriksminister Claude Guenant avviser spekulasjonene som «ren fantasi».

– Sammensvergelse

Reaksjonene kommer etter en artikkel trykket i magasinet New York review of books. Den hinter om at voldtektsanklagen mot den tidligere IMF-sjefen kan ha vært en sammensvergelse.

Les også: Strauss-Kahn slipper ny rettssak

Strauss-Kahn var ventet å bli sosialistpartiets presidentkandidat og en reell utfordrer for president Nicholas Sarkozy før voldtektsanklager fra en hotellansatt i New York. Han gikk av som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) på grunn av skandalen, og ble samtidig forhindret fra å stille til valg for det franske sosialistpartiets presidentkandidatur.

– Ingen kommentar

Frankrikes regjeringsparti avviser blankt artikkelens påstander søndag. Artikkelforfatter Edward Epstein forsvarer artikkelen:

– Jeg har ikke sagt at det var en politisk sammensvergelse, men jeg vil hevde at folk var på jakt etter noe som kunne bevise et feiltrinn, som igjen kunne ødelegge for enten hans presidentkandidatur eller jobben hans i IMF, sier Epstein.

Les også: Strauss-Kahn: - Jeg sviktet

Saken mot Strauss-Kahn i New York ble senere henlagt, men nye voldtektsanklager i Frankrike har satt en stopper for Strauss-Kahns politiske ambisjoner. Selv vil han ikke kommentere artikkelen.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy