26 lik dumpet i Mexicos nest største by

26 lik dumpet i Mexicos nest største by
26 lik dumpet i Mexicos nest største by

Likene av 26 unge menn ble funnet i tre biler i Guadalajara torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenker at mennene kan være ofre i et narkooppgjør.


Det makabre funnet skjedde i forkant av en større internasjonal bokmesse i byen som ligger vest i landet. Dagen i forkant ble 17 forkullede lik funnet i to biler i Culiacan i delstaten Sinaloa, lenger nord på Stillehavskysten, melder AFP.

Se også: - Fant 87 millioner i bil

I en melding funnet sammen med likene i Guadalajara heter det at «de fredelige forholdene» i delstatene Jalisco og Sinaloa, visstnok som resultat av en avtale mellom lokale myndigheter og Sinaloakartellet, nå er over.

- Det var til sammen 26 lik, samtlige menn i alderen 25 til 35 år, sier Fernando Guzman, en representant for delstatsmyndighetene. De fleste av mennene var kvalt, noen var nakne og noen merket med ordene «Milenio» og «Zetas», navnene til narkoligaer.

Zetas, etablert av tidligere offiserer på 90-tallet, har fått skylden for utpressing, kidnapping og drap i stadig større deler av Mexico. Man vet at Milenioligaen opererer i området. I nyhetsreportasjer den siste tiden hevdes det at gruppen nå har slått seg sammen med Zetas.

Les flere nyheter

Personvernpolicy