Stjerneskuespiller med krass kritikk av britisk presse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespiller Sienna Miller hevder britisk tabloidpresse drev en så utstrakt overvåking av henne at hun begynte å beskylde familie og venner, og følte hun levde i et videospill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sienna Miller, som er kjent fra filmer som «Alfie» og for å ha vært kjæresten til Hollywood-stjernen Jude Law, forklarte seg for dommeren Lord Brian Leveson i London torsdag. Han leder en gransking av hele den britiske pressens etikk og arbeidsmetoder.

Miller hevder hun har bevis for at e-posten hennes ble lest og telefonsvareren hennes avlyttet.

Hadde passordene

Den 29 år gamle skuespilleren fikk nesten 318.000 kroner i erstatning fra tabloidavisene The Sun og nylig nedlagte News of the World i 2008 for at de hadde krenket hennes privatliv. Hun fikk da se notatene som ble gjort av en privatdetektiv som jobbet for News of the World.

– Alle telefonnumrene mine, også de jeg etter hvert byttet, adgangsnumrene mine, PIN-kodene mine, passordet for e-postkontoen min – alt sto skrevet ned der, forklarer hun.

Hun beskriver tiden da hun ble overvåket av britisk presse, som å gå med en følelse av konstant paranoia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nett av overvåking

Sienna Miller begynte å beskylde familie og venner for å ha lekket informasjon til pressen.

– Ingen kunne forstå hvor all denne informasjonen ble lekket fra. Det oppsto en dyp mistro mellom oss alle. Det ble helt umulig å leve et normalt liv, sier Miller, som sammenligner situasjonen med å leve i et videospill.

– Alle som sto meg nær, ble overvåket og avlyttet elektronisk. Vi var i et nett av overvåking, noe som forklarer hvor de fikk all informasjonen fra, sier Miller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun fortalte også om hvordan paparazzifotografer i en periode fulgte etter henne, løp etter henne når hun prøvde å komme unna og spanet på henne hvor enn hun gikk. Hun begynte å holde seg hjemme for å unngå dem.

– Det er helt forferdelig at de rettferdiggjør en slik behandling. De som gjør det, kan ikke tenke over hva det gjør med våre liv, sier Miller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Potter-forfatter neste

Skandaleavisen News of the Worlds bruk av telefonavlytting og andre former for spionasje er et sentralt tema for høringen som i disse dager foregår ved en domstol i London. News of the World ble lagt ned i juli i år etter at avisens arbeidsmetoder ble avslørt.

På den lange listen over kjendiser som skal avgi forklaring, står også Harry Potter-forfatter J.K. Rowling, som skulle forklare seg senere torsdag. Hun har spesialstatus som såkalt kjernevitne i saken. Hun er dessuten kjent som en innbitt forsvarer av privatlivs fred.

Les flere nyheter her