Rosario Dawson leder Nobelkonserten

Rosario Dawson og Helen Mirren skal lede Noblekonserten. Foto: Reuters og AP Photo via Scanpix.
Rosario Dawson og Helen Mirren skal lede Noblekonserten. Foto: Reuters og AP Photo via Scanpix.

Skuespilleren og sangeren Rosario Dawson (32) skal sammen med Helen Mirren lede Nobelkonserten 11. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dawson var den siste brikken som kom på plass foran konserten som direktesendes på TV i en rekke land. Det prestisjetunge vervet har den unge skuespilleren fått i spann med Oscar-vinneren Mirren.

Den kvinnelige duoen som vertskap føyer seg inn i Nobelkomiteens ønske om at kvinner skal få en sentral plass under årets feiring av nobelprisvinnerne.

– At disse to får oppgaven med å lede konserten understreker enda en gang kvinners betydning. Budskapet skal likevel være til alle, sier direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet.

Dawson har spilt i en rekke filmer og oppnådd berømmelse i ung alder. De meste kjente filmene er «Kids», «Men in black II», 25th hour», «Sin City», «The Rundown» og «Unstoppable».

– Ikke bare har hun en skuespillerkarriere, hun er også engasjert i politiske og humanitære saker, sier Lundestad til NTB.

Hennes makker, Helen Mirren, kan vise til en omfattende skuespillerkarriere, og mottok Oscar-statuett for sin rolle i filmen «The Queen» i 2006. I tillegg er hun blitt nominert til den samme prisen hele tre ganger.

Les flere nyheter

Personvernpolicy