Oslo-skole endrer omstridt klasseinndeling

Rektor Gro Flaten ved Bjerke videregående skole i Oslo lover at det vil bli foretatt nye grupperinger i klassene hvor elever er blitt delt etter etnisk bakgrunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen ved skolen har samlet de såkalt etnisk norske elevene i to av tre klasser på 1. videregående trinn. Rektor Gro Flaten innrømmer nå at dette var en gal beslutning av skolen.

– Vi ser at denne inndelingen er feil, og vi vil foreta en ny gruppering. Der vil det bli blandet elever med både etnisk norsk og ikke etnisk norsk bakgrunn, sier Flaten til NTB.

Hun sier at klassen med kun minoritetselever har hatt flinke elever og høy trivsel. Ingen av elevene har klaget på ordningen, hevder Flaten.

– Vi har fått klage fra ett foreldrepar under et foreldremøte. Ellers har vi ikke fått noen reaksjoner før i dag (onsdag), sier Flaten.

Bjerke videregående skole valgte å dele inn kullet på VG1 i to klasser med etnisk norske elever og én med kun minoritetselever. Dette skjedde fordi skolen ønsket å samle de norske elevene for å hindre at de bytter skole, meldte Dagsavisen.

Les også: Oslo-skole deler elvene etter etnisitet

Les flere nyheter

Personvernpolicy